Dranken & Cocktails, Recepten

Belfleur – Elderflower Sour

Belfleur Elderflower likeur is ambachtelijk gemaakt van 100% vers geplukte vlierbloesems en wordt verrijkt met speciale ingrediënten om een harmonieuze balans te vormen. Het rijke aroma van deze likeur heeft zeer uitgebreide cocktail toepassingen en geeft extra leven aan je aperitief. Zo kennen we de Hugo cocktail die enkele jaren geleden kwam opduiken met prosecco, Elderflower likeur, limoen en munt.

Ik ging aan de slag om een stevigere cocktail te maken. Iets fris, zuur en krachtiger kwa alcohol gehalte. Deze cocktail is dan ook perfect als aperitief, maar kan ook als als after-diner cocktail geschonken worden.

Belgin

Nodig voor 1 cocktail:

  • 40 ml Belfleur, Elderflower likeur
  • 60 ml jonge jenever
  • 30 ml limoensap
  • 1 eiwit
  • 10 cl suikersiroop*
  • ijsblokjes

Doen:

  1. Doe alle ingerediënten met de ijsblokjes in een cocktailshaker
  2. Shake krachtig
  3. Serveer in een mooi cocktail glas zonder ijsblokjes

* Suikersiroop = 1 deel suiker en 1 deel water.
Breng water en de suiker aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en je siroop is klaar.
Kan makkelijk bewaard worden in de koelkast.

Belgin 2

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *