Kip 'Tikka Masala' - Verse pizza
Aperitief hapjes, Hoofdgerechten, Recepten

Kip ‘Tikka Masala’ – Home made pizza

Kip ‘Tikka Masala’

Kip tikka masala is een gerecht waarvan de herkomst niet heel duidelijk is. We gaan ons er ook helemaal niet in verdiepen. We houden het simpel en volgen de uitleg van Wikipedia. Chicken tikka masala is een Brits-Indiaas gerecht. Het bestaat uit stukjes gemarineerde kip die geserveerd worden in een kruidige en romige tomatensaus met kokos. In dit recept serveren we dit niet als een stoofpotje, maar verwerken we alle smaken en texturen van ‘Tikka Masala’ op een verse, krokante pizzabodem.

Nodig voor 2 personen

Pizzabodem (bron: Njam)

  • 300 g 00-bloem
  • 150 ml water
  • 9 g droge gist
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 kl zout
  • snuifje suiker

Doen:

  • Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje.
  • Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.
  • Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem. Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg.
  • Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad.
  • Een deegroller werkt gemakkelijker, maar een echte pizzaiolo doet alles met de hand.

‘Tikka Masala’ topping

  • 2 kippenbouten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 g yoghurt
  • 100 g kokosroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 tl garam masala kruiden
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • verse koriander
  • 1 rode peper
  • 10 kerstomaatjes
  • 3 el cashewnoten

Doen

  • Doe de kippenbouten met het bouillonblokje in een kookpot
  • Voeg water toe tot de kip onder staat. Kook de bouten gedurende 40 minuten tot ze gaar zijn
  • Pluk het vlees af de bouten (de bouillon heb je niet nodig, bewaar deze eventueel om soep te maken)
  • Maak een mengeling van de yoghurt en kokosroom
  • Breng deze mengeling op smaak met garam masala, geraspte look en gember, peper en zout
  • Snij 100 g van de kip fijn, meng dit onder het yoghurt mengsel
  • Verdeel het pizzadeeg in 2. Vorm hiermee 2 pizzabodems
  • Verdeel het yoghurt mengsel op de bodems, blijf 1 cm van de rand
  • Verdeel de overige stukjes kip op de pizza’s
  • Pel de rode uit, snij deze in fijne halve ringen
  • Snij de paprika in ringen, de kerstomaten doormidden
  • Verdeel de rode ui, paprika en kerstomaten op de pizza
  • Hak de cashewnoten grof, strooi deze over de pizza
  • Bak de pizza 10 á 12 minuten krokant in een hete oven van 220 graden
  • Werk de pizza af met verse koriander
Kip Tikka Masala - Verse pizza

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.