Horse's Neck - Spies van scampi & spek - BBQ
Barbecue, Recepten

Horse’s Neck – Spies van scampi & spek – BBQ

Print Friendly, PDF & Email

Horse’s Neck is een klassieke cocktail op basis van bourbon whisky. Deze cocktail valt onder de categorie ‘highball’. Een eenvoudige cocktail die maar bestaat uit slechts twee ingrediënten. Doordat deze zo makkelijk klaar te maken is, is dit de perfecte drink voor een zomerse barbecue met vrienden. Serveer hierbij een lekker hapje op de barbecue en je avond kan al niet meer stuk. 

Horse’s Neck

  • 4.5 cl Jim Beam – Bourbon Whiskey
  • 6 druppels Angostura bitters
  • 15 cl Thomas Henry Ginger Ale
  • limoen
  • ijsblokjes
  • Vul een glas met ijsblokjes.
  • Voeg bourbon en Angostura bitters toe.
  • Vul het glas vervolgens aan met Ginger Ale
  • Roer en garneer met een dun schijfje limoen

Spies van scampi & spek

  • 200 g speksneden (dikte 0,5 cm)
  • 200 g scampi
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl tijm
  • 1/2 rode peper
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl sriracha
  • Maak een marinade van olijfolie, look, paprikapoeder, gember, tijm en rode peper
  • Pel en kuis de scampi
  • Snij de speksneden in stukjes van 2 cm
  • Steek 2 scampi en 2 stukje spek afwisselend op een spies
  • Wrijf de spiesjes in met de marinade
  • Meng de mayonaise en sriracha onder elkaar
  • Grill de spiesjes op de barbecue
  • Serveer de scampi/spek spiesjes met sriracha-mayonaise

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *