Enchilada van kip
Enchilada is een traditioneel gerecht met opgerolde tortilla’s uit Mexico. Met de vulling kan je zelf enorm variëren. Zo maakten wij er al met lamsgehakt en een vegetarische versie met pompoen. Deze keer gaan we aan de slag met kip, mais, rode paprika en rijst. We gebruiken wel kippendijen in plaats van kipfilet. Dit zorgt ervoor dat de vulling veel sappiger blijft.
Nodig voor 2 personen
- 4 tortilla wraps
- 2 kippendijen
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 160 g mais (blik)
- 125 g rijst
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 200 ml zure room
- sweet chili saus (3 el)
- chilivlokken
- peper en zout
- 100 g gemalen kaas
Doen:
- Doe de kippendijen in een kookpot, vul met water tot de kip onder staat. Voeg het bouillonblokje toe.
- Kook de kippendijen 45 minuten gaan in de bouillon
- Haal de kippendijen uit de bouillon, laat deze afkoelen. Pluk al het vlees van de kip.
- Kook de rijst gaar
- Snij de rode paprika in blokjes
- Maak een mengeling van blokjes rode paprika, sjalot, mais, kip, rijst en 100 ml zure room. Kruid dit met peper en zout
- Vul de wraps met deze mengeling, rol ze op en leg ze in een ovenschotel
- Snij de groene paprika in blokjes
- Meng de groene paprika met 100 ml zure room, 3 el sweet chilisaus en een mespuntje chilivlokken. Verdeel deze saus over de wraps
- Strooi er een beetje gemalen kaas over
- Bak de enchilada van kip gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.