Visballetjes met knolselderpuree en mosterdsaus
Hoofdgerechten, Recepten

Visballetjes met knolselderpuree en mosterdsaus

Dit gerecht doet mij eigenlijk denken aan mijn kindertijd. Vroeger aten we wel eens vissticks met puree en mosterdsaus. Deze keer maken we visballetjes in plaats van vissticks. In de puree verwerken we extra groenten. De mosterdsaus blijft mosterdsaus, al voegen we ook hier kervel aan toe.

Recept voor 2 personen

  • 250 g witte vis (roodbaars, pladijs, kabeljauw)
  • 1 ei
  • 40 g panko
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • Gebruik je diepvriesvis? Dep deze dan heel goed droog!
  • Snij de sjalot en look voor de visballetjes fijn
  • Doe alle ingrediënten voor de visballetjes in een keukenrobot
  • Maal alles fijn, test of de mengeling stevig genoeg is om balletjes van te rollen
    Voeg indien nodig extra panko toe
  • Bewaar de mengeling tot gebruik in de koelkast
  • Rol balletjes
  • Bak deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden

Mosterdsaus

  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 1 el bloem
  • 1 sjalot
  • 2 el graan mosterd
  • 1 el gewone mosterd
  • 1/2 bussel kervel
  • Pel de sjalot, snipper deze fijn
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan
  • Stoof hier de sjalot in aan
  • Voeg de bloem toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg nu de visbouillon toe, roer tot de saus mooi bind
  • Zet het vuur nu zachter
  • Voeg de room, mosterd en grof gesneden kervel toe
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Leg de gebakken visballetjes in de mosterdsaus

Knolselderpuree

  • 450 g aardappelen (loskokend)
  • 1/2 knolselder
  • klontje boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • Schil en was de aardappelen. Snij deze in grove stukken
  • Schil de knolselder, snij deze in stukken
  • Kook aardappel en knolselder tezamen gaan in een pot met gezouten water
  • Giet deze af
  • Plet deze met een pureestamper.
  • Voeg een klontje boter en een scheut melk toe
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *