Pasta carbonara (Spaghetti alla Carbonara) is misschien wel één van de bekendste en makkelijkste pastagerechten. Pasta, eieren, spek en Parmezaanse kaas. meer heb je niet nodig om dit smaakvol bordje pasta klaar te maken. Het enige dat wij missen in dit recept zijn groenten. Daarom maken we een heerlijk zomerse variant met doperwtjes. We gebruiken in dit recept ook pancetta van Brandt & Levie ipv spekblokjes. Deze pancetta is lucht gedroogd, gepekeld en gekruid stuk buikspek. Voor het kruiden en pekelen zijn zout, venkelzaad en korianderzaad gebruikt. Dit zorgt voor een extra touch aan het gerecht.
Recept voor 2 personen
- 200 g Pancetta – Brandt & Levie by The Meatlovers
- 250 g pasta (spaghetti)
- 250 g doperwten
- 2 eieren
- 60 g Parmezaanse kaas + extra
Doen
- Snij de pancetta in kleine blokjes en bak deze krokant in een pan
- Meng in een kommetje de eieren en de Parmezaanse kaas. Kruid dit met peper
- Breng in een grote pan water aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je hier een flinke snuf zout aan toe.
- Kook hierin spaghetti beetgaar.
- Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe
- Giet de pasta en doperwten af. Bewaar 1 koffiemok van het kookvocht
- Doe de pasta terug in de kookpot
- Voeg de koffiemok kookvocht toe aan de ei-mengeling
- Voeg de ei-kaas mengeling en de gebakken pancetta toe aan de pasta
- Roer dit goed onder elkaar
- Plaats een deksel op de kookpot. Laat dit 4 minuten rusten
- Serveer de pasta naar eigen smaak met extra Parmezaanse kaas
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.