Balletjes teriyaki met rijstnoedels
Hoofdgerechten, Recepten

Balletjes teriyaki met rijstnoedels en wokgroenten

Balletjes teriyaki

Beef teriyaki is misschien wel één van de bekendste recepten met teriyaki saus. Wij geven hier een twist aan en serveren geen biefstuk maar balletjes van rundergehakt. Deze balletjes brengen we op smaak met gember en koriander. Daarbij serveren we heerlijke rijstnoedels met verschillende wokgroenten. Een heerlijke twist op de klassieke Beef teriyaki

Nodig voor 2 personen:

  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 2 el sesamzaad
  • verse koriander
  • sojasaus
  • sesamolie

Rundergehaktballetjes

  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 100 g paneermeel
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl mosterd
  • 1 ei

Teriyaki saus

  • 4 el rijstwijn
  • 4 el sojasaus
  • 8 el suiker
  • 2 el sesamolie

Doen

  • Rooster het sesamzaad in een pan zonder vetstof, zet even apart
  • Meng alle ingrediënten voor de teriyaki saus, zet even apart
  • Snij de wokgroenten
  • Meng alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar. Proef het gehakt, breng op smaak met peper en zout
  • Bak de gehaktballetjes bruin en gaar in de pan
  • Kook de rijstnoedels gaar
  • Wok de groenten beetgaar, kruid met peper en zout
  • Meng de gekookte rijstnoedels met de wokgroenten. Breng dit op smaak met sojasaus, sesamolie, peper en zout
  • Voeg de teriyaki saus toe aan de runderballetjes
  • Warm de teriyaki saus mee op zodat deze mooi rond de gehaktballetjes kleeft
  • Serveer de teriyaki gehakt balletjes met rijstnoedels en wokgroeten
  • Werk het geheel af met sesamzaad en koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.