Heerlijk gevulde pasta rolletjes met smeuïge spinazie, feta en pijnboompitten.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 100 gr feta
- 150 gr gedroogde cannelloni rollen
- 100 gr ricotta
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 3 tomaat
- 1 teentje knoflook, geperst
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- 1/2 blokje groentebouillon
- 2 el pijnboompitten
- bladspinazie, 300 gr vers of 500 gr diepvries
Werkwijze:
Maak de tomatensaus:
- Snij de tomaten in blokjes
- Warm de olijfolie op en een ruime kookpot en stoof hierin de ui en de knoflook aan
- Voeg de blokjes tomaat toe
- Voeg 2dl water en het half bouillonblokje toe
- Laat zachtjes inkoken, Mix ze fijn en breng op smaak met, peper, zout, rozemarijn, basilicum, oregano, …
De spinazie vulling:
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter
- Stoof de spinazie aan met een beetje olijfolie
- Meng de ricotta en de pijnboompitten onder de spinazie
- Als dit een beetje afgekoeld is brokkel je de feta er ook onder
- Meng dit alles goed onder elkaar en breng dit op smaak met peper en zout
Afwerking:
- Doe het spinazie mengsel in een spuitzak en vul hiermee de cannelloni rolletjes op
- Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ovenschotel
- Schep de tomatensaus erover
- Leg er enkele plakje mozzarella boven op
- Strooi er nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas over
- Zet die 20 minuten in een voor verwarmde oven van 180 graden
Serveer dit als vegetarische maaltijd, of anders met bv. een kalfslapje