Oven scampi ricotta spin
Hoofdgerechten, Recepten

Cannelloni met spinazie, feta en pijnboompitten

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk gevulde pasta rolletjes met smeuïge spinazie, feta en pijnboompitten.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 100 gr feta
  • 150 gr gedroogde cannelloni rollen
  • 100 gr ricotta
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 3 tomaat
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 2 el pijnboompitten
  • bladspinazie, 300 gr vers of 500 gr diepvries

Werkwijze:

Maak de tomatensaus:

  1. Snij de tomaten in blokjes
  2. Warm de olijfolie op en een ruime kookpot en stoof hierin de ui en de knoflook aan
  3. Voeg de blokjes tomaat toe
  4. Voeg 2dl water en het half bouillonblokje toe
  5. Laat zachtjes inkoken, Mix ze fijn en breng op smaak met, peper, zout, rozemarijn, basilicum, oregano, …

De spinazie vulling:

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter
  2. Stoof de spinazie aan met een beetje olijfolie
  3. Meng de ricotta en de pijnboompitten onder de spinazie
  4. Als dit een beetje afgekoeld is brokkel je de feta er ook onder
  5. Meng dit alles goed onder elkaar en breng dit op smaak met peper en zout

Afwerking:

  1. Doe het spinazie mengsel in een spuitzak en vul hiermee de cannelloni rolletjes op
  2. Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ovenschotel
  3. Schep de tomatensaus erover
  4. Leg er enkele plakje mozzarella boven op
  5. Strooi er nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas over
  6. Zet die 20 minuten in een voor verwarmde oven van 180 graden

Serveer dit als vegetarische maaltijd, of anders met bv. een kalfslapje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *