Een makkelijk en klassiek recept om konijn klaar te maken. Dit met een heerlijke saus met ui, champignons en spekblokjes
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 kg konijn
- 100 gr spekblokjes (Herta)
- 1 ui
- 250 gr champignons
- 1 donkere leffe
- 400 ml wildfond (Lacroix)
- 1 boterham met mosterd
- tijm & laurier
- maizena
- boter
Werkwijze:
- Snij de champignons in 4 en de ui in halve ringen
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot
- Bak hierin de spekblokjes, ui en champignons aan
- Haal deze terug uit de pot
- Kruid de stukken konijn met peper en zout
- Smelt terug een klontje boter in de stoofpan
- Bak de stukken konijn aan tot ze mooi bruin zien
- Voeg de Leffe en de wildfond samen met de tijm en laurier toe
- Als het konijn nog niet onderwater staat, kan je nog een beetje water toevoegen
- Als er bij het konijn de kop, lever en nieren nog bij zaten, mag je deze nu toevoegen.
- Breng dit zachtjes aan de kook, leg er de boterham met mosterd bovenop en plaats het deksel op de pot
- Laat dit 1 uur zachtjes pruttelen
- Haal de stukken konijn uit de saus en zeef de saus
- Breng de saus aan de kook en laat voor de half inkoken
- Bind de saus eventueel nog een beetje bij met maizena
- Breng de saus al het nodig is nog verder op smaak met peper en zout
- Voeg nu de stukken konijn en de aangebakken champignons, spekjes en uitjes terug toe
- Serveer naar eigen smaak met kroketten of brood en groenten
Super lekker recept! Dankjewel…