Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten, Voorgerechten

Gebakken Sint-Jacobsvruchten, tartaar van witloof en komkommer – Belgin: Fresh Hop

Gin Tonic: Belgin – Fresh Hop – 1 kardemom peul, zeste limoen, premium tonic
Foodpairing: Gebakken Sint-Jacobsvruchten, tartaar van witloof en komkommer

Belgin Fresh hop is een topprestatie van Belgische bodem door de perfecte balans tussen Belgische verse hop, jeneverbessen uit Oost Europa, zachte koriander en citroenschillen uit Middenlandse zeegebied. Het resultaat is een evenwichtige, verfijnde en zachte gin met een bittere ondertoon van de hop.

Foodpairing: Toen ik deze gin voor de eerste keer proefde, bleef de zacht bittere ondertoon in mijn geheugen hangen. Het was snel duidelijk dat ik in deze foodpairing moest werken met witloof. Een mooie creatie tussen gebakken Sint-Jacobsvruchten en een frisse tartaar van witloof en komkommer stond enkele dagen later op tafel.

Nodig: (2 personen)

  • 4 of 6 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 stronk witloof
  • 1/3 komkommer
  • olijfolie
  • radijzen
  • 1 limoen

Doen:

  • Maak met een dunschiller enkele slierten van de komkommer en hou deze apart voor de afwerking
  • Snij de rest van de komkommer (zonder zaadjes) in fijne blokjes
  • Verwijder de bittere kern van het witloof en snij het witloof in fijne stukjes
  • Meng het witloof en de komkommer, kruid met enkele druppels limoensap, olijfolie, peper en zout
  • Kruid de Sint-Jacobsvruchten met peper en zout
  • Bak de vruchten 3 minuten langs elke kant in een hete pan
  • Werk het bord af en serveer met een heerlijke gin tonic

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *