Speculoospasta of speculaaspasta werd bekend in 2007 tijdens het tv programma “De bedenkers”. In elk geval is dit recept zeker even lekker, en is het super makkelijk klaar te maken.
Ingrediënten:
- 200 gr speculoos
- 1/2 dl koffie
- 1/2 dl melk
- 1 klontje boter (10 gr)
Werkwijze:
- Maal met een keukenrobot de speculoos koekjes zeer fijn
- Smelt de boter in de warme koffie
- Meng de koffie en de melk onder de gemalen speculoos
- Doe dit mengsel in een glazen pot en laat afkoelen
Varianten:
- Maal de koekjes niet helemaal fijn, zo blijven er nog stukjes in de pasta zitten
- Voeg naar eigen smaak een snuifje kaneel of een scheutje baileys toe
Gebruik je favoriete merk speculoos koekjes hiervoor
Dit is superlekker! Voor ons geen Lotus speculoospasta meer, maar de zelfgemaakte variant!!
Bedankt!
Waarom koffie? Lijkt me toch niet zo gezond voor kinderen. Kan dat vervangen worden ofzo? Misschien door extra melk?
De koffie kan inderdaad vervangen worden door extra melk
hoi,hoe lang kun je deze bewaren?en moet deze in de koelkast?grtjs
Door het gebruik van melk maar 1 week.
Hallo Kris,
We probeerden reeds verschillende recepten speculaaspasta, allen tamelijk goed.
Maar dit is een simpel en zonder meer beste recept.
Groetjes uit de Dordogne,
Paul, Leen, louis en Arthur
Heb het ook gemaakt,maar na 2 dagen stond er schimmel op.Ik heb het zo gedaan:speculoos met koffie en melk
Groetjes
Willy
Ps;Hoelang is het normaal houdbaar?
Hoi,
2 dagen is wel heel erg snel.
Je moet natuurlijk wel rekening houden dat je met verse melk werkt. Dan is de houdbaarheid tot zeker 7 dagen.
Succes
Om de pasta langer houdbaar te maken moet je een deel van het vocht vervangen voor meer vetstof (boter/margarine/kokosolie). Het wordt dan wél een stuk ongezonder.
Kan je de speculoos ook vervangen door nic NAC koekjes
Geen idee,
Proberen zou ik zeggen.
Laat zeker weten hoe het smaakt.
Succes
Kris