Allerlei

Speculoospasta

Speculoospasta of speculaaspasta werd bekend in 2007 tijdens het tv programma “De bedenkers”. In elk geval is dit recept zeker even lekker, en is het super makkelijk klaar te maken.

Recept voor 1 pot pasta:

Ingrediënten:

  • 200 gr speculoos
  • 1/2 dl koffie
  • 1/2 dl melk
  • 1 klontje boter (10 gr)

Werkwijze:

  1. Maal met een keukenrobot de speculoos koekjes zeer fijn
  2. Smelt de boter in de warme koffie
  3. Meng de koffie en de melk onder de gemalen speculoos
  4. Doe dit mengsel in een glazen pot en laat afkoelen

Varianten:

  1. Maal de koekjes niet helemaal fijn, zo blijven er nog stukjes in de pasta zitten
  2. Voeg naar eigen smaak een snuifje kaneel of een scheutje baileys toe

Gebruik je favoriete merk speculoos koekjes hiervoor

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

10 Reacties

  1. Dit is superlekker! Voor ons geen Lotus speculoospasta meer, maar de zelfgemaakte variant!!

    Bedankt!

  2. Waarom koffie? Lijkt me toch niet zo gezond voor kinderen. Kan dat vervangen worden ofzo? Misschien door extra melk?

    1. De koffie kan inderdaad vervangen worden door extra melk

  3. marleen zegt:

    hoi,hoe lang kun je deze bewaren?en moet deze in de koelkast?grtjs

    1. Door het gebruik van melk maar 1 week.

  4. Hallo Kris,
    We probeerden reeds verschillende recepten speculaaspasta, allen tamelijk goed.
    Maar dit is een simpel en zonder meer beste recept.
    Groetjes uit de Dordogne,

    Paul, Leen, louis en Arthur

  5. De Messemaeker zegt:

    Heb het ook gemaakt,maar na 2 dagen stond er schimmel op.Ik heb het zo gedaan:speculoos met koffie en melk
    Groetjes
    Willy

    Ps;Hoelang is het normaal houdbaar?

    1. Hoi,
      2 dagen is wel heel erg snel.
      Je moet natuurlijk wel rekening houden dat je met verse melk werkt. Dan is de houdbaarheid tot zeker 7 dagen.
      Succes

  6. David demey zegt:

    Kan je de speculoos ook vervangen door nic NAC koekjes

    1. kriskookt zegt:

      Geen idee,
      Proberen zou ik zeggen.
      Laat zeker weten hoe het smaakt.
      Succes
      Kris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *