Crème anglaise is een heerlijke romige vanillesaus
Ingrediënten:
- 2,5 dl volle melk
- 2,5 dl room
- 50 gr kristalsuiker
- 1 vanillestok
- 6 eidooiers
Werkwijze:
- Laat de melk, room en de vanillestok koken
- Klop de suiker en de eigelen op tot een witte massa
- Meng dit met de kokende melk
- Laat dit zachtjes binden op het vuur (Laat zeker niet koken)
Dit kan je testen door de lepel uit de saus te halen en er met je vinger een veeg op te trekken. Als het spoor van je vinger mooi zichtbaar blijft, dan is de crème klaar. - Deze saus kan je warm of koud serveren
- Als je de creme laat afkoelen dek deze dan af met plasticfolie, waarbij de folie in contact komt met de creme om velvorming te voorkomen
Dit is natuurlijk het lekkerste recept voor Crème anglaise, ik maak hem ook wel eens met alleen melk en ipv een vanillestok, vanillesuiker (let er dan wel op dat je minder gewone suiker moet gebruiken