Een heerlijk frisse salade voor bij de BBQ
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 150 gr pasta (farfalle)
- 100 gr spekreepjes
- 50 gr rucola
- 50 gr gekonijte tomaat
- 1 bol mozarella
- 4 el pijnboompitten
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
Werkwijze:
- Kook de pasta gaar en laat afkoelen
- Snij de rucola grof
- Snij de tomaatjes en mozarella in stukjes van 0,5cm
- Bak de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin zien, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
- Maak schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller
- Bak de reepjes spek
- Meng de rucola, tomaatjes, mozarella, spek, olijfolie, pijnboompitten en de parmezaanse kaas onder de pasta
- Breng dit goed opsmaak met peper en zout