Allerlei

Pastasalade met spek en mozarella

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk frisse salade voor bij de BBQ

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr pasta (farfalle)
  • 100 gr spekreepjes
  • 50 gr rucola
  • 50 gr gekonijte tomaat
  • 1 bol mozarella
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar en laat afkoelen
  • Snij de rucola grof
  • Snij de tomaatjes en mozarella in stukjes van 0,5cm
  • Bak de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin zien, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
  • Maak schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller
  • Bak de reepjes spek
  • Meng de rucola, tomaatjes, mozarella, spek, olijfolie,  pijnboompitten en de parmezaanse kaas onder de pasta
  • Breng dit goed opsmaak met peper en zout

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *