Risotto met rode biet, granaatappel en blauwe kaas
Allerlei, Recepten

Risotto met rode biet, granaatappel en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

Risotto met rode biet

Er zijn ontzettend veel smaakvolle vegetarische recepten. Dit recept is geïnspireerd op een gerecht dat we proefden tijdens een bezoek aan Casa Astrid in Umbrië. Daar maakte chef Matteo Bini van Osteria Piazzetta dell’Erba in Assisi een soortgelijke risotto. Die was zo smaakvol dat we thuis gingen experimenteren met het recept. Wij maakten een smeuïge risotto van rode biet, deze werkten we af met blauwe kaas, pitjes van granaatappel, geroosterde hazelnoten en verse tuinkruiden. 

Nodig voor 2 personen

  • 150 g arboriorijst of andere risottorijst
  • 1 sjalot
  • 0,5 teentje knoflook
  • 2 gekookte rode bietjes (150 g)
  • 300 ml kippen- of groentenbouillon
  • 1 dl rode wijn
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • 100 g blauwe schimmelkaas (bv stilton)
  • 1/2 granaatappel
  • 2 el hazelnoten
  • verse tuinkruiden (bladpeterselie, zuring, …)

Doen:

  • Mix de gekookte rode biet en de bouillon tot een egale saus
  • Versnipper de sjalot en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur.
  • Stoof hierin de sjalot en look zachtjes aan.
  • Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.
  • Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
  • Schep met een soeplepel nu steeds beetje bij beetje de gemixte bietenbouillon door de risotto tot ze is opgenomen, roer constant.
  • Herhaal dit ongeveer 18 minuten tot de risotto gaar maar al dente is. De risotto moet vochtig en romig zijn.
  • Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Haal de pitjes uit de granaatappel
  • Schep de risotto in de borden
  • Brokkel er een beetje blauwe kaas over
  • Werk af met geroosterde hazelnoten, granaatappelpitten en verse tuinkruiden
Risotto met rode biet, granaatappel en blauwe kaas

Dit recept geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *