Madeleines uit de supermarkt behoren zeker niet tot mijn favorieten, maar vers gebakken zijn ze echt heerlijk.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 150 gr suiker
- snuifje zout
- 190 gr bloem
- 7 gr bakpoeder
- 1 vanillestok
- 190 gr boter (kamertemperatuur)
- 10 gr honing
- zesta van een halve citroen
Werkwijze:
- Klop de eieren, suiker, merg van vanillestok en zout luchtig tot een witte massa
- Spatel bloem en bakpoeder eronder
- Voeg de boter, honing en zeste van citroen toe (gebruik enkel het gele van de citroen en overdrijf niet, het mogen geen citroencakes worden)
- Giet het beslag in een plastic spuitzak en laat minstens 30 minuten rusten
- Verwarm de oven op tot 200 graden
- Gebruik je ijzeren bakvormpjes dan moet je deze wel eerst inboteren bij siliconen cakevormpjes hoeft dit niet
- Vul de vormpjes voor de helft met het beslag
- Bak de cakejes ongeveer 15 minuten
- Controleer een de gaarheid door er met een saté stokje in te prikken. Zodra er geen deeg meer aan het stokje kleeft zijn ze gaar.
- Twijfel je nog, breek dan een cakeje doormidden