Zoetigheden

Madeleines

Print Friendly, PDF & Email

Madeleines uit de supermarkt behoren zeker niet tot mijn favorieten, maar vers gebakken zijn ze echt heerlijk.

Recept voor 20 á 30 stuks

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • snuifje zout
  • 190 gr bloem
  • 7 gr bakpoeder
  • 1 vanillestok
  • 190 gr boter (kamertemperatuur)
  • 10 gr honing
  • zesta van een halve citroen

Werkwijze:

  1. Klop de eieren, suiker, merg van vanillestok en zout luchtig tot een witte massa
  2. Spatel bloem en bakpoeder eronder
  3. Voeg de boter, honing en zeste van citroen toe (gebruik enkel het gele van de citroen en overdrijf niet, het mogen geen citroencakes worden)
  4. Giet het beslag in een plastic spuitzak en laat minstens 30 minuten rusten
  5. Verwarm de oven op tot 200 graden
  6. Gebruik je ijzeren bakvormpjes dan moet je deze wel eerst inboteren bij siliconen cakevormpjes hoeft dit niet
  7. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag
  8. Bak de cakejes ongeveer 15 minuten
  9. Controleer een de gaarheid door er met een saté stokje in te prikken. Zodra er geen deeg meer aan het stokje kleeft zijn ze gaar.
  10. Twijfel je nog, breek dan een cakeje doormidden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *