Recepten, Zoetigheden

Brugse mokken

Print Friendly, PDF & Email

Deze koekjes zijn een typische streekproduct van West-Vlaanderen. Heerlijk ambachtelijk ronde koekjes. Deze koekjes bestaan al sinds 1880, dus ze zullen wel lekker zijn he

Recept voor 30 á 40 koekjes

Ingrediënten:

  • 220 gr boter, op kamertemperatuur
  • 270 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 3.5 gr bakpoeder
  • 1/2 vanillestok

Werkwijze:

  • Schraap de vanille uit de vanillestok
  • Maak van alle ingrediënten een mooi egaal deeg
  • Maak van het deeg een rol van 4 cm diameter
  • Wikkel deze rol in plasticfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast
  • Strooi een laagje suiker op het werkblad en rol het deeg door de suiker
  • Snijd koekjes van 0.5 cm dikte
  • Bak de koekjes 20 minuten in een warme oven van 160 graden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *