Die heerlijke dessert is een culinaire sensatie, het krokante van de bladerdeeg met de 2 structuren van appel en een heerlijke vanille crème
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1/2 recept crème anglaise
- 5 granny smith appels
- 25 ml sinaasappelsap
- 25 ml citroensap
- 25 gr bruine suiker
- 25 gr witte suiker
- snuifje kaneelpoeder
- 4 ronde plakjes bladerdeeg (+-10cm)
- 1 ijzeren ring van +- 10 cm
Werkwijze:
- Schil de appels en snij ze in blokjes van 0,5 cm
- Verdeel de appelblokjes in 2 gelijke delen
- Kook het citroensap, sinaasappelsap en suiker tot een siroop
- Roer 1 deel van de appeltjes hierdoor. Kruid met beetje kaneelpoeder
- Smeer de appeltjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak dit ongeveer 15 minuten op 190 graden
- Als dit uit de oven komt roer je hier de resterende appelblokjes onder
- Plaats de bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier en 2 bakplaten om het rijzen te voorkomen
- Bak dit gedurende 15 minuten op 180 graden
- Smeer 1 el vanillecreme over de bladerdeegplakjes
- Zet de ijzeren ring op de bladerdeeg en vul deze met de appelcompote
- Serveer met nog wat vanillecrème
Dit desset kan je volledig de dag op voorhand bereiden, hou de bladerdeeg, de compote en de creme wel appart.
En haal de appeltjes een uur voor het serveren uit de koelkast
Dit recept is een afleiding van een recept van Roger van Damme “Haalbare topgerechten stap voor stap”
Dit recept is inderdaad haalbaar en echt top