Met dit hapje kan je oneindig ver variëren, hier vind je er al enkele
Ingrediënten:
- vierkante vellen bladerdeeg +-20 x 20cm
- eigeel
- prosciutto ham
- gemalen kaas
- sesamzaad/maanzaad
- peper/zout
- Italiaanse kruiden/Provensaalse kruiden
- ….
Werkwijze:
1.
- Smeer de vel bladerdeeg in met beetje eigeel
- Beleg de bladerdeeg met de prosciutto ham
- Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
- Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
- Leg dit op een bakpapier op de bakplaat
2.
- Smeer de bladerdeeg in met beetje eigeel
- Stooi er wat gemalen kaas over
- Rol met een deegrol de kaas vast in de bladerdeeg
- Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
- Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
- Leg dit op een bakpapier op de bakplaat
3.
- Smeer de bladerdeeg in met eigeel
- Bestrooi de bladerdeeg met sesamzaadjes en verschillende kruiden
- Snij de bladerdeeg in reepjes van ongeveer 0,5 cm
- Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg vast in beide handen en draai in tegengestelde richting
- Leg dit op een bakpapier op de bakplaat
Bak deze bladerdeeg reepjes 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden