De smaak en structuur van verse pesto is natuurlijk niet te vergelijken met de kant en klare potjes. Verse smaakt veel intenser, kruidiger en frisser. Het kan natuurlijk niet anders met ingrediënten als verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, look en olijfolie
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 250 g pasta
- verse basilicum (+-50g)
- pijnboompitten, geroosterd (+-50g)
- Parmezaanse kaas (+-50g)
- look (1 teentje)
- olijfolie (+-1dl)
- peper en zout
Werkwijze:
- Maak de verse pesto in een vijzel, zo behoud je een mooie structuur in je pesto
- Vijzel eerst de look en pijnboompitten fijn
- Voeg basilicum en daarna de Parmezaanse kaas toe
- Voeg nu olijfolie toe
(De verhoudingen zijn persoonlijk) - Kook de pasta beetgaar en meng er de pesto onder
- Werk af met nog enkele Parmezaan schilfers, pijnboompitten en eventueel rucola
Heb je geen vijzel, dan kan je altijd een keukenmachine gebruiken. Maar maal hem niet helemaal fijn, het is extra lekker als de pesto nog een beetje structuur heeft.
Vijzel te verkrijgen bij Kookpunt.nl. Naast deze vijzel kan u bij kookpunt.nl ook terecht voor verschillende pannensets en allerhande keukengerei.
.