Welke wijn is lekker bij biefstuk?
Blog

Welke wijn is lekker bij biefstuk?

Print Friendly, PDF & Email

Welke wijn is lekker bij biefstuk?

Sponsored post. Rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis. Een algemene opvatting, maar zo simpel is het allemaal niet. Zo kunt u ook prima witte wijn bij vlees serveren. Denk bijvoorbeeld aan een glas Chardonnay bij varkensvlees of bij kip. En een rode wijn kan prima bij vis. Wat dacht u van een mooi stuk zalm met een licht gekoeld glas Pinot Noir? Maar wanneer het op biefstuk aan komt, dan is de oude vertrouwde opvatting “rood bij vlees” een uitstekend uitgangspunt.

Maar dan is de grote vraag, welke rode wijn serveren we dan? Cabernet Sauvignon wordt als de gangmaker bij een stuk lamsvlees gezien, maar past ook uitstekend bij een mooi stuk biefstuk. De mooiste Cabernet en Merlot blends vinden we in Bordeaux wijn. Een feest samen met een gegrilde biefstuk. Mocht u liever een andere rode wijn bij uw biefstuk willen serveren, dan is er gelukkig nog genoeg keuze.

Nebbiolo

Er wordt in tal van landen wijn gemaakt en dus zijn er genoeg opties. Zo past een rode wijn uit Italië ook erg goed. Ga bij een biefstuk voor een rode wijn die is gemaakt van de druif Nebbiolo. Deze druif vinden we met name terug in Piemonte, in het noordwesten van Italië. Daar speelt het de hoofdrol in de beroemde wijnen van Barolo en Barbaresco. Nebbiolo gedijt extreem goed op de heuvels in de Langhe regio. De naam is afgeleid van ‘nebbia’, het Italiaanse woord voor ‘mist’ die in de herfst over de heuvels in de regio ligt. Iets verder naar het zuiden, in Toscane, worden veel rode wijnen gemaakt van de druif Sangiovese. Het is ook deze druif die de hoofdrol speelt in Chianti. Overigens past Sangiovese niet alleen erg goed bij biefstuk. Een glas Chianti kan ook goed geserveerd worden bij gerechten met veel tomaten.

Heeft u toch nog behoefte aan meer keuzevrijheid, dan kunt u ook gaan voor een Australische Shiraz, een Cabernet uit het Californische Napa of een Malbec uit Argentinië. Voor ieder wat wils kunnen we wel stellen. Wijn online kopen verzekert u ervan dat u rustig op de bank naar de juiste wijn kan zoeken zonder naar een wijnwinkel te hoeven. Voor advies bij de wijnen, bijvoorbeeld op welke temperatuur u deze moet schenken of wat u er nog meer bij kunt serveren, kunt u zich vaak wenden tot de specificaties en proefnotitie die bij de wijnen gegeven worden.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *