Restaurant belevingen

The Glorious – winebar & bistro

Print Friendly, PDF & Email
The Glorious – Winebar & Bistro –  02 Augustus 2013Jurgen Lijcops & Johan van Raes hebben eigenlijk geen voorstelling meer nodig. Maar Toch:


Jurgen Lijcops heeft een indrukwekkend parcours achter de rug. Hij volgde les aan de wijnschool in Beaune en ging daarna aan de slag als assistent-sommelier in het befaamd Scholteshof (Roger Souvereyns) waar hij uitgroeide tot chef Sommelier. Daarna verhuisde hij naar het tweesterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek. Om nog een stapje hoger te gaan werd hij Maître sommelier in het Brusselse driesterrenrestaurant Bruneau. 


In 2009 opende hij Restaurant/wijnbar The Glorious. In 2013 behaalde hij met The Glorious “Les espoirs” of een Rijzende Ster en 15/20 in Gault Millau. Een knappe prestatie in enkele jaren tijd.

Johan van Raes kennen we van Restaurant Villasdal* in Brasschaat, De Mangerie in Ekeren en ’t Klokkenhof in Brasschaat. Meesterchef Van Raes is een chef die zijn klassiekers kent. 


Jurgen en The Glorious staan dan ook volledig achter het concept van de klassieke keuken met kwaliteit volle producten. Een keuken die we tegenwoordig nog te weinig tegen komen. Dat ze hier werken met kwalitatieve producten, dat konden we al proeven op ons vorig bezoek op 4 Mei. Een tweede bezoek aan dit prachtige restaurant konden we dan ook niet langer uitstellen. 


Om te beginnen werd er een zoals gevraagd krachtige en smaakvolle GinTonic (Glorious Gin – Verenigde Staten) en een alcohol-vrij aperitief (pompelmoes-limoen-vlierbloesem) gebracht. Een perfecte start.
Als amuse werd er een Hollands maatje met appel en een stoofpotje van lamsvlees met beukenzwammetjes geserveerd. De start is volledig gezet, Genieten op terras met een heerlijk aperitief en 2 smaakvolle hapjes waar vooral het lamsstoofpotje onze favoriet van was.Als voorgerecht kozen we voor rauw gemarineerde tonijn, crème van melkkalf, gefrituurde kappertjes, waterkers en sherry azijn. Wederom een gerecht waar niets op aan te merken was. Perfecte frisse en uitgesproken smaken met de gefrituurd kappertjes die voor een heerlijk krokante bite zorgden. 


Als hoofdgerecht bereidde chef Johan tournedos van jonge Barbarie eend, verse kersen, appel met saffraan, gebakken ganzenlever en sausje met Aceto balsamico. Een klassiek gerecht met producten van perfecte kwaliteit. gewoonweg super. De subtiele toets van balsamico in de saus zorgde dan ook voor een extra dimensie.De wijnen:
Bij de tonijn werd een heerlijk frisse witte wijn uit Griekenland geserveerd “Sigalas Assyrtiko-Athiri 2012″. Een heerlijke ontdekking. Zoals Jurgen zei “Een wijn met vakantiegevoel”
Bij het hoofdgerecht kregen we een zeer fruitige wijn “Indomita – 100% Pinot Noir – 2011″ geserveerd. Een wijn die voor een heerlijke pairing zorgde met dit iets zoetere gerecht.

Het dessert bestond uit een croustillant van verse rode vruchten, sorbet van citroenverbena en limoen. De zomer op je bord. Een heerlijk fris dessert waar alles aanwezig was. Afsluiten deden we met een heerlijke koffie, gebracht met verse friandises. financier, Praline van pure chocolade en een heerlijk mini citroentaatje.


Bedankt aan Jurgen en zijn team. Wij genoten hier weeral van een fantastische avond op het terras van The Glorious. Heerlijke gerechten met een perfecte wijn pairing.

De Burburestraat 4A
2000 Antwerpen

Michelin 2013 : Les espoirs 2013 of een Rijzende Ster
GaultMillau 2013: 15/20
Wine Ambassador of the year 2011 by Wine World
Wijnkaart van het jaar 2011 by Gault Millau
Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *