Hoofdgerechten, Recepten, Uit het boek ....

Sergio Herman – Simple food – Gevulde puntpaprika

Thuiskookboek van een topkok: Sergio Herman presenteert ‘Simple Food’

Thuis is de keuken van Sergio draait het niet om ingewikkelde menu’s, maar om een tafel vol pannen en schalen met simpele gerechten. Gerechten die hij nu samenbrengt in één boek. Van pasta carbonara tot vitello tonnato en van rog Singapore tot een Indiase viscurry

Van een simpele tomatensalade tot een spiegeleitje speciaal en van gemarineerde zeebaars tot chili con carne:

De recepten in SIMPLE FOOD zijn doorspekt met jeugdsentiment. Worstjes van kip met oma’s aardappelen, vogelnestjes en Zeeuws spek behoren tot de favorieten van deze topkok. Naast de klassiekers uit zijn jeugd, is er in SIMPLE FOOD ook volop aandacht voor gerechten die geïnspireerd zijn op de reizen die Sergio maakte. Daarbij domineren vooral Azië, Italië en Ibiza. Ook niet onbelangrijk: de ingrediënten die hij in zijn thuisboek gebruikt zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar.

paprika-sergio-2

Simple Food is een erg leuk boek met prachtige foto’s en duidelijke recepten. Het recept dat hier alvast op tafel verscheen zijn de Puntpaprika’s voor het personeel. Deze paprika’s maakte Filip Claeys altijd klaar als hij instond voor de personeelsmaaltijd. Een gerecht dat Sergio zelf nog regelmatig maakt, maar dan wel de gepimpte versie met feta en yoghurt. De kruidigheid van dit gerecht is super, en zonder dat je het eigenlijk beseft eet je super veel groenten. Nog opzoek naar een ander recept van gevulde paprika? Klik hier voor een nieuw recept.

Nodig voor 4 personen:

  • 2 grote punt paprika’s
  • olijfolie
  • zwarte peper – zeezout
  • 1 gesnipperde ui
  • mespunt geperste knoflook
  • 500 g gehakt, half om half
  • 1 fijngesneden verse chilipeper
  • 2 tl kardemompoeder
  • 2 tl kaneel
  • 3 tl korianderzaad
  • 300 g oesterzwammen
  • 300 g aubergine crème
  • 250 g gekookte basmatirijst
  • 4 gepelde tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g feta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • mespunt ras el hanout

Doen:

Aubergine crème:

  • Verwarm de oven voor om 180 graden. Was de aubergine en snij ze doormidden
  • Kruid met ras el hanout, zwarte peper, zeezout, een mespunt geperste knoflook en olijfolie
  • Rooster in de oven tot er een mooi korstje ontstaat, wikkel in aluminiumfolie en pof verder
  • Haal het vruchtvlees uit de schil en mix de massa glad met de yoghurt en olijfolie
  • Breng op smaak met zwarte peper en zeezout

Gevulde paprika’s:

  • Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijst en leg ze in een ovenschotel
  • Besprenkel de paprika’s met olijfolie en kruid met zwarte peper en zeezout.
  • Laat de paprika’s gedurende 5 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Zet ondertussen een pan op het vuur met wat olijfolie
  • Bak de ui en knoflook kort aan, voeg het gehakt en de fijngesneden chilipeper toe
  • Kruid met zwarte peper, zeezout, kardemom, kaneel en koriander
  • Voeg de oesterzwammen toe en bak ze mee
  • Meng de aubergine crème onder het gehakt (hou een klein beetje apart voor de afwerking)
  • Voeg te slotte de gekookte rijst toe
  • Meng grondig, proef en kruid eventueel bij
  • Werk het gehakt af met de tomatenblokjes, gehakte bladpeterselie en gehakte koriander
  • Vul de paprika’s rijkelijk met het gehaktmengsel, brokkel er fetakaas over
  • Schuif de gevulde paprika’s gedurende 7 minuten in de oven
  • Werk af met Griekse yoghurt, aubergine crème en ras el hanout

Foto © Tony Le Duc

simple-food__tony-le-duc_puntpaprikas_100dpi

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Johan Lippens zegt:

    Geachte,

    prachtig recept.
    Met bovenstaande hoeveelheden kun je wel 8 personen voeden.

    Mvg,
    Johan Lippens

  2. GreetL zegt:

    Wat een heerlijk recept!!!

  3. Mieke Goedertier zegt:

    Al een paar keer gemaakt. En het smaakt steeds lekkerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *