Heerlijk sappige kipspiesjes gemarineerd met rode peper, gember, look en limoen. Deze licht pikante kip satés smaken heerlijk met een dipsaus op basis van zure room, honing en limoen.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 2 kipfilets (300 g)
- spiesen
Marinade:
- 1/2 rode peper
- enkele takjes koriander
- 50 ml olijfolie
- 1 lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 el suiker
- 1 el limoensap
- peper en zout
Dipsaus:
- 125 g zure room
- 1/2 tl geraspte schil van limoen
- 1 el limoensap
- 1 el olijfolie
- 2 tl honing
- peper en zout
Werkwijze:
- Maak de marinade door al deze ingrediënten te mixen, verwijder de zaadjes van de rode peper voor een mildere marinade
- Snij de kip in blokjes en marineer deze, laat minstens 1 uur marineren in de koelkast
- Maak de dipsaus door de ingrediënten te mengen
- Steek de kippenblokjes op spiesen en bak deze gaar op de barbecue
- Serveer de spiesjes met de dipsaus en een stukje brood
Recept: Weber, Het grote barbecuebook