Kabeljauw met witte kool en rijst
Hoofdgerechten, Recepten

Kabeljauw met witte kool en rijst

Print Friendly, PDF & Email

Kabeljauw met een korstje van zaden en pitten

Vrijdag = visdag. Speciaal daarvoor maken we een heerlijk recept met kabeljauw in een krokant jasje. Hiervoor paneren we de vis in een mengeling van paneermeel met gemengde zaden en pitten. Deze zorgen voor een extra crunch en extra smaak. Daarbij serveren we gestoofde witte kool met rijst en een frisse yoghurtdip.

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 2 kabeljauwfilets (diepvries)
  • 100 g paneermeel
  • 100 g zadenmix (lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, …)
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 2 zakjes jasmijnrijst (2x125g)
  • 400 g witte kool
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • verse bieslook
  • verse koriander
  • peper en zout
  • boter / olijfolie

Doen

  • Laat de kabeljauwfilets ontdooien. Dep deze goed droog
  • Kruid deze met peper en zout
  • Wentel de visfilets eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei.
  • Wentel deze door de mengeling van paneermeel en zadenmix
  • Warm een klontje boter op in een anti-kleefpan
  • Bak hierin de gepaneerde vis gaar
  • Stoof ondertussen de witte kool beetgaar in een ruime wok of stoofpan
  • Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat
  • Meng de gekookte rijst onder de witte kool
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Breng de yoghurt op smaak met fijngesneden bieslook, peper en zout
  • Serveer de gebakken visfilets met witte kool, rijst en yogurtdip
  • Werk eventueel af met verse koriander
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *