Restaurant Neon
Februari 2023 opende Restaurant Neon zijn deuren op de site van de Rijksnormaalschool “De Kwekerij” te Lier. Na tien jaar Petit Cuistot was het bij Annelies en Nils tijd om hun duurzaam concept verder uit te werken. Met restaurant Neon creëren ze een bijzondere plek om gasten mee te nemen op een heel eigen, creatieve & gastronomische beleving.
Groene gastronomie
Nils kookt met een duidelijke visie. Doorgedreven seizoensgebonden, lokaal, zero waste & nose-to-tail. Kortom trekken ze bij Neon de duurzame kaart met het oog op een nieuwe groene gastronomie. Het jaar wordt opgedeeld volgens de 4 seizoenen, elk met zijn eigen menu, eigen smaken, kleuren en producten. Dit om het ritme van grond, bos, land en zee tot het uiterste te volgen.
De naam NEON is een verwijzing naar de vroegere neo-normaalschool, maar staat evengoed voor het ‘nieuwe normaal’ waar ze naar streven.
Neon vibe
De voormalige eetzaal van de Normaalschool kreeg een wondermooie transformatie. Voor de inrichting en afwerking van het pand werd dezelfde duurzame filosofie gevolgd. Zo werd een oude, verweerde lessenaar omgetoverd tot ontvangstmeubel. Alsook werden stoelen en kasten opnieuw geïntrigeerd in het interieur. Een interieur dat zowel klasse, warmte als huiselijkheid uitstraalt met een plafond van maar liefst 5,2 meter hoog, authentieke houten binnendeuren en lange gordijnen. De Neon vibe is er alvast eentje waar wij fan van zijn.
Champagne – Jacques Lassaigne
Neon Negroni & Tonic – Salie & Clemantinebitters
Crudités – Kruidendip
Picklechips
Roggetoast – Botarga
Zuurdesem tarwe – broodmisoboter – black salt
Lierse asperges – gerookt ei – peterselie
Roodbaars – lamsoor – witte aalbes
Spitskool – kimchi – daslook
Parelhoen – appel – morilles
Morilles farcie – boterpuree
Rabarber – rode biet – magnolia
Knolselderschil – koffiegruis – citroentijm
Koekjes van de bomma met kinnekessuiker
Choux Craquelin – Vlierbloesem
Krokant van oud brood – Tahini van zonnebloempit
We hebben de omschrijving van de gerechten heel simpel gehouden in dit artikel. Dit diner was puur een avond genieten. Daarom namen we weinig tot geen notities bij de gerechten. Maar als we bijvoorbeeld één gerecht omschrijven, is al snel duidelijk hoe de kookstijl van Neon eruitziet. “Asperges uit Lier, gerookt ei, kappertjes van zwarte bessen (cassis), toppen van ingelegde sparren en een saus van gefermenteerde knolselderijresten (van het wintermenu) & peterselieolie”. Het is prachtig om te proeven hoeveel diepgang chef Nils en zijn team in hun gerechten kan stoppen. Er wordt gekookt met passie en plezier. Daarnaast ook alle lof voor gastvrouw Annelies en de zaal equipe. Zij creëren de juist vibe, schwung en zorgen voor een ongelofelijk welkomsgevoel.
Met een mooie prijs/kwaliteit van €98 voor 7 bereidingen, water ‘on the house’ en een prachtige wijnkaart staat dit restaurant alvast bovenaan bij onze favorieten.
Tot snel!
Neon Restaurant ¦ Barbara-Vettersplein 4 ¦ 2500 Lier ¦ Website ¦ Instagram ¦
Vandaag gaan lunchen bij Neon. Heel aangenaam verrast door het zomermenu en hun mooie, lekkere bio-wijnen. Wij zijn fan!
Super leuk om te horen!