Restaurant belevingen

Restaurant La Promesse – Sint-Martens-Latem

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant La Promesse,

Restaurant La Promesse vinden we terug in de ‘kunstenaarsgemeente’ Sint-Martens-Latem. Deze gemeente ligt aan de oevers van de Leie, één van de fraaiste stukjes van Oost-Vlaanderen, ook wel bekend als de Leiestreek! Vroeger vonden veel kunstenaars hun inspiratie langs deze oevers, tegenwoordig is de gemeente echter bekend om zijn weelderige villa’s. Hierdoor is deze streek een geliefde bestemming voor wandelaars en fietser.

Midden in dit dorp, niet zover van de Leie vinden komen we aan bij La Promesse, het restaurant van chefkok Christof Vandewaetere en zijn partner Nancy Vandenheede. Hier serveert chef  Christof  gerechten op basis van kwaliteitsvolle, verse seizoensproducten van eigen bodem. Alles wat er hier op het bord komt, is home-made.

De selfmade man volgde een koksopleiding in de Hotelschool van Koksijde en experimenteerde er op los als hulpkok bij een bevriende chef. Tot hij en zijn partner Nancy Vandenheede op het pand van hun dromen botsten in Sint-Martens-Latem en hun sprong in het diepe waagden.

Het restaurant opende zijn deuren in 2013, maar in 2016 kwam er slecht nieuws. Door gezondheidsreden werden Christof en Nancy gedwongen hun restaurant te sluiten. Ondertussen is het restaurant al een hele tijd terug open. Wij vonden het hoog tijd om eens langs te gaan bij deze verborgen parel in het pittoreske Sint-Martens-Latem.

Starten deden we met een lekker fris aperitief van het huis op basis van Roomer, een locaal vlierbloesem aperitief en tonic. Hierbij serveerde de chef alvast enkele veelbelovende eerste amuses.

Scheermes – paprika – chorizo

Zeeuwse creuse 2 – mousseline met hooiboter – selder

Gelé van granny smith – espuma van gin en gember

Suggestiemenu

Noordzeetong werd geserveerd een pannade van citrus en truffel, verschillende bereidingen van prei en afgewerkt met truffel en olie van geroosterde prei. Een smaakvolle creatie!

Crème van Lousbergkaas, gelakt spek, witloof, gemarineerde sjalot, postelein.

Als hoofdgerecht serveerde de chef een mooi stukje, perfect gebakken hertenkalf. Hierbij kwam een smaakvolle groentekrans van o.a. pastinaak, spruitjes, spitskool rol, geglaceerde biet, raap, bloemkool, schorseneer en beukenzwam. 

Het dessert bestond uit macaron, citruscrème, kokos & citroengras. 

Bij de koffie.

Zoals je in deze menu kan zien kiest de chef voor producten van bij ons. Deze worden met respect bereid en geserveerd in smaakvolle gerechten. Pure, eerlijke smaken en veel groenten zorgen ervoor dat de gerechten hap na hap blijven boeien. Knap werk van een chef die alleen in zijn keuken staat. Daarnaast maakt Chef Christof nog tijd vrij om zijn creaties vol trots aan tafel voor te stellen. iets wat wij alvast erg appreciëren.

Praktisch:

La Promesse ¦ Geraardsbergsesteenweg 304  ¦ 9404 Ninove
Website  ¦ Facebook ¦ 09 336 33 06

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *