Restaurant Graanmarkt 10 viert zijn 10 jarige bestaan
Restaurant belevingen

Restaurant Graanmarkt 13 viert zijn 10 jarige bestaan

Print Friendly, PDF & Email

Topchef Seppe Nobels nam afscheid van Graanmarkt 13 en zette zijn schouders onder twee nieuwe projecten. Instroom Academy, een uniek project waar Seppe een restaurant/opleidingscentrum runt met anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen. Daarnaast startte hij met La Chapelle  Samen met ondernemer Joachim Marynen creëert hij een plek waar onthaasten in de natuur hand in hand gaat met culinair genieten, dit alles met het grootste respect voor natuur.


Restaurant Graanmarkt 13

Graanmarkt 13, het restaurant van chef Seppe Nobels in de Theaterbuurt bestaat 10 jaar. Dat vierde hij met een Best of’-menu. Deze menu bestond uit tien signatuurgerechten van de afgelopen tien jaar. Voor ons een unieke kans om Graanmarkt 13 nog eens te bezoeken

Restaurant Graanmarkt 10 viert zijn 10 jarige bestaan

In deze 10 jaar veranderde er heel wat binnen Graanmarkt 13. Enkele jaren na de opstart gooide chef Nobels zijn kookstijl helemaal om. Hij ruilde zijn klassiek Franse stijl in voor een eigen unieke visie over wat op restaurant gaan voor hem betekent.

Ik ben geen vegetarische chef, maar groenten spelen wel de hoofdrol in mijn verhaal. Ik kook op het ritme van de seizoenen en ik houd het lokaal.

Seppe Nobels

De filosofie binnen Graanmarkt is 70% groenten en 30% vis of vlees. De groenten worden op een inventieve manier bereid: gepekeld, geroosterd, gegrild, gepoft, gefermenteerd of in zoutkorst gegaard. Niet voor niets bekroonde Gault&Millau hem met de titel van ‘Beste Groenterestaurant van Vlaanderen 2015’.  Sinds kort komen ook de chefs uit de keuken om de gerechten aan tafel voor te stellen. Gerechten die in het midden van de tafel worden gezet om te delen. 

Ik wilde mijn gerechten tot de essentie brengen waarbij ik ook rekening wilde houden met de ecologische voetafdruk.

Seppe Nobels

Scent variations on thoughts of taste

Elk ingrediënt dat op bord verschijnt heeft zijn eigen verhaal. Zo komen groenten van lokale telers uit de buurt en vis uit onze eigen Noordzee. Op de terrassen van zijn restaurant kweekt hij tot 120 verschillende kruiden, daarnaast zorgen zijn eigen bijen voor heerlijke stadshoning en een optimale bestuiving van de moestuin.

Let’s celebrate the 10th anniversary of graanmarkt13

Rode biet – Appel – Elixir d’Anvers

Rode biet - Appel - Elixir d'Anvers - Graanmarkt 13

2010 – Scheermes, sjalot, koolrabi, komkommer, gembermayonaise, basilicum.

 2010 - Scheermes, sjalot, koolrabi, komkommer, gembermayonaise, basilicum. Graanmarkt 13

2015 – Witloof, gebrokkelde geitenkaas, crème van rode biet, za’athar, limoen, granaatappel, kervel

 2015 - Witloof, gebrokkelde geitenkaas, crème van rode biet, za’athar, limoen, granaatappel, kervel. Graanmarkt 13

2010 – Carpaccio van rund, Belgische abdijkaas, truffel, daktuinkruiden.

Restaurant Graanmarkt 10 viert zijn 10 jarige bestaan

2015 – Oester, duindoornbes, mierikswortel, zure room en citroen.

 2015 - oester, duindoornbes, mierikswortel, zure room en citroen.

2014- Zee-egel, Noordzeekrab, Oost-Indische kers.

 2014- zee-egel, Noordzeekrab, basilicum en gekonfijte tomaat.

2016 – Spitskool op de BBQ – ansjovisboter, amandel, crème van bieslook en selder 

 2016 - Spitskool op de BBQ ansjovisboter, amandel, crème van bieslook en knolselder

2012 – Gepocheerd hoeve-ei, handgepelde Nieuwpoortse garnalen. bloemkool met dragon en gember, couscous van rauwe bloemkool en postelein.

 2012 - Gepocheerd hoeve-ei, handgepelde Nieuwpoortse garnalen. bloemkool met dragon en gember, couscous van rauwe bloemkool en rapensteel.

2013 – Open lasagne van oosterschelde kreeft, compote van aubergines. Gekonfijte tomaat, jus van tijm en schaaldieren.

 2013 - Open lasagne van oosterschelde kreeft, compote van aubergines. Gekonfijte tomaat, jus van tijm en schaaldieren.

2017 – Varkenswang, zoete ui gegaard in zoutkorst, crème van gefermenteerde look, knolselder.

 2017 - Varkenswang, zoete ui gegaard in zoutkorst, crème van gefermenteerde look, lente ui gelakt met stadshoning van onze graanmarkt 13 bijen, zwarte look creme.

2018 – Crème brûlée met een compote van Limburgse peer in biet gegaard, blauwe bessen en ijs van karnemelk.

2018 - Crème brûlée met een compote van Limburgse peer in biet gegaard, blauwe bessen en ijs van karnemelk.

The flavor of happiness – Vers gebakken Madeleines

The flavor of happiness -  verse gebakken Madeleines

Met deze menu scoort chef Nobels van het begin tot het einde. Maar als we er onze drie favoriete gerechten uit moeten kiezen. Dan zijn voor mij persoonlijk de scheermessen (2010), de spitskool (2016) en de Crème brûlée (2018) de hoogtepunten van deze lunch. Let op, deze menu is momenteel niet meer verkrijgbaar. Verschillende gerechten zijn wel als hapje te bestellen.

Praktisch:

Restaurant Graanmarkt 13 ¦ Graanmarkt 13 ¦ 2000 Antwerpen ¦ +32 3 337 79 91
Website ¦ Facebook ¦ Instagram

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *