Instroom is niet zomaar een restaurant. Instroom is een uniek project. Elke medewerker in de keuken en de zaal is in opleiding. Een als restaurant vermomde culinaire academie. Dat vraagt om een beetje krediet. U betaalt dan ook voor de training, en niet alleen voor uw maaltijd. Je vindt INSTROOM ACADEMY op de eerste verdieping bij STORMKOP. In de oude refter van de scheepsherstellers en metaalbewerkers aan de droogdokkensite.
Instroom Academy
Seppe Nobels
Onder leiding van Antwerpse topchef Seppe Nobels opende begin juni het pop-up restaurant Instroom. In zijn keuken staan anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen. Mensen die in hun thuisland een culinaire achtergrond hebben of op één of andere reden met de wondere wereld van voeding verbonden zijn. Iedereen heeft zo zijn verhaal, zijn eigen manier van koken en zijn recept. Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het geheel naar een gastronomisch niveau.
De basis zijn de culinaire herinneringen van onze nieuwkomers en vluchtelingen.
HOMEMADE ICED TEA MET BISSAP
HUMMUS VAN’T NOORD – Parijse champignons / kalamata olijven / za’atar /kikkererwten
BELGIAN ZUURDESEM INJERA – Komkommer / kip / tomaat /Belgian Pickles / bloemkool / dille / linzen
GENTSE MAFE – pindakaas / tomaat / okra /mozzarella / Gentse mosterd / spitskool /jonge basilicum / zeste van citrus
MECHELSE MUJADRA – Noordzee zeebaars / Mechelse asperges /jus van citroentijm / bulgur / linzen
HOOGSTRAATSE BRIGADEIROS – aardbei / rode biet / kokos
Koffie – Brownie – Courgette
Project i.s.m. VDAB, Stad Antwerpen, STORMKOP & Gatam, een vzw die langdurig werkloze kansengroepen via opleidingen naar de arbeidsmarkt begeleidt
Praktisch
Stormkop, aan de rand van het Eilandje ¦ Droogdokkenweg nr 4 ¦ 2030 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ Instagram