Instroom Academy by Seppe Nobels
Restaurant belevingen

Instroom Academy by Seppe Nobels – Antwerp

Instroom is niet zomaar een restaurant. Instroom is een uniek project. Elke medewerker in de keuken en de zaal is in opleiding. Een als restaurant vermomde culinaire academie. Dat vraagt om een beetje krediet. U betaalt dan ook voor de training, en niet alleen voor uw maaltijd. Je vindt INSTROOM ACADEMY op de eerste verdieping bij STORMKOP. In de oude refter van de scheepsherstellers en metaalbewerkers aan de droogdokkensite.

Instroom Academy

Seppe Nobels

Onder leiding van Antwerpse topchef Seppe Nobels opende begin juni het pop-up restaurant Instroom. In zijn keuken staan anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen. Mensen die in hun thuisland een culinaire achtergrond hebben of op één of andere reden met de wondere wereld van voeding verbonden zijn. Iedereen heeft zo zijn verhaal, zijn eigen manier van koken en zijn recept. Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het geheel naar een gastronomisch niveau.

De basis zijn de culinaire herinneringen van onze nieuwkomers en vluchtelingen.

HOMEMADE ICED TEA MET BISSAP

HUMMUS VAN’T NOORD – Parijse champignons / kalamata olijven / za’atar /kikkererwten

BELGIAN ZUURDESEM INJERA – Komkommer / kip / tomaat /Belgian Pickles / bloemkool / dille / linzen

GENTSE MAFE – pindakaas / tomaat / okra /mozzarella / Gentse mosterd / spitskool /jonge basilicum / zeste van citrus

MECHELSE MUJADRA – Noordzee zeebaars / Mechelse asperges /jus van citroentijm / bulgur / linzen

HOOGSTRAATSE BRIGADEIROS – aardbei / rode biet / kokos

Koffie – Brownie – Courgette

Project i.s.m. VDAB, Stad Antwerpen, STORMKOP & Gatam, een vzw die langdurig werkloze kansengroepen via opleidingen naar de arbeidsmarkt begeleidt


Praktisch

Stormkop, aan de rand van het Eilandje ¦ Droogdokkenweg nr 4 ¦ 2030 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ Instagram


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *