Barbecuekruiden en Barbecuesaus - Home made
Barbecue, Recepten

Barbecuekruiden en Barbecuesaus – Home made

Barbecuekruiden

Barbecueën, iedereen heeft er zo zijn eigen manier voor. Alles is afhankelijk van de barbecue, de briketten, de groenten, het vlees, de vis en natuurlijk de kruiden. Wij kiezen er liever voor om ons vlees zelf te marineren of kruiden. Zo maakten we een tijdje gelden ook onze eigen barbecuekruiden. 

Barbecuesaus

Naast een eigen kruidenmengeling maakten we ook onze eigen barbecuesaus. Of beter gezegd, drie verschillende soorten barbecuesaus. Naast een klassieke barbecuesaus maakten we een variant met mosterdzaad en een andere variant met whiskey. 

Recept: Barbecuekruiden

  • 1 el geel mosterdzaad
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el zwarte peper
  • 25 g paprikapoeder
  • 15 g gerookte paprikapoeder
  • 25 g zout
  • 20 g suiker
  • 10 g kandij cassonade suiker
  • 15 g uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 tl lookpoeder

Doen:

  • Plet het mosterdzaad, venkelzaad en de zwarte peper in een vijzel of met een koffiemolen
  • Meng alle andere kruiden onder elkaar
  • Je kan dit ook fijn mixen in een keukenrobot
  • Bewaar de kruiden is een afgesloten pot

Recept: Barbecuesaus

Barbecuekruiden en Barbecuesaus - Home made

Nodig:

  • 100 g ketchup
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl worcestershire sauce
  • 1 kl sojasaus
  • 1/2 kl sambal
  • 1 kl kandij cassonade suiker
  • 2 kl appelazijn
  • 25 ml appelsap
  • 1 kl appelstroop
  • 5 druppels tabasco
  • 10 g honing
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl barbecuekruiden

Doen:

  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje
  • Breng dit zachtjes aan de kook
  • Roer goed tot alle ingrediënten zijn opgelost.
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Bewaar de barbecuesaus in een afgesloten pot in de koelkast

Variant: Mosterdzaad

  • 1 recept barbecuesaus
  • 1 sjalot
  • 2 el geel mosterdzaad

Doen:

  • Snipper de sjalot fijn, stoof deze aan in een klontje boter
  • Voeg nu alle ingrediënten voor de barbecuesaus toe
  • Breng dit zachtjes aan de kook
  • Roer goed tot alle ingrediënten zijn opgelost
  • Voeg het mosterdzaad toe
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Bewaar de barbecuesaus in een afgesloten pot in de koelkast

Variant: whiskey

  • 1 recept barbecuesaus
  • 20 g honing
  • 50 ml whiskey

Doen:

  • Maak het originele barbecuesaus recept
  • Voeg op het einde de honing en whiskey toe
  • Roer alles goed onder elkaar
  • Bewaar de saus in de koelkast

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *