Op de barbecue gegaarde mosselen,
Mosselen op de barbecue worden meestal klaargemaakt in een papillot, maar het kan ook zonder. Zo maakte ik deze mosselen op een aluminium schaal met een bakje bier eronder, Heerlijk. Deze mosselen zijn super als aperitief bij een barbecue en niet te vergeten. Ze zijn gewoonweg een eyecatcher als je deze aluminium schaal met mosselen op tafel plaatst. Sharing is caring. Ook zo een fan van mosselen. Kijk dan hier voor meer recepten
Nodig:
- aluminium schaal voor de mosselen
- mosselen
- verse kruiden
- look
- lente ui
- bier, ik gebruikte Wild Jo
Doen:
- Warm de barbecue op tot 180 graden
- Was de mosselen goed
- Verdeel ze over de aluminium schaal
- Strooi wat verse kruiden en lente ui over de mosselen, kruid met grofgemalen peper
- Giet een half flesje bier in een aluminium bakje, voeg een takje tijm en een doormidden gesneden teentje knoflook toe
- Drink de andere helft van het flesje bier op
- Plaats het bakje met bier op de barbecue boven de hete kolen (directe warmte)
- Plaats de mosselen op de barbecue rooster (indirecte warmte)
- Sluit het deksel van de barbecue, kijk na 10 minuten of de mosselen al open en gaar zijn
- Geniet van deze mosselen met een heerlijk fris glaasje bier
(liever wijn, dat kan ook. Maar gebruik dan ook wijn i.p.v. bier voor dit recept)
‘Drink de andere helft van het flesje bier op’: GEWELDIG!
Dit recept ga ik zéker proberen.