NorthSeaChefs breiden met Sergio Herman uit
Blog

NorthSeaChefs breiden uit met Sergio Herman en ….

Print Friendly, PDF & Email

Toekomstgerichte NorthSeaChefs breiden sterk uit,

Het mission statement van NorthSeaChefs is bekend: duurzaam gebruik van onbekende en onbeminde Noordzeevis, gevangen door Belgische vissers. Vanaf dit jaar onderschrijven dubbel zoveel leden van NorthSeaChefs die gedachte met hun onderzoek.

Versnelling hoger en grens over

Met een nog groter aantal chefs uit zowel horeca, catering en onderwijs wordt een versnelling hoger geschakeld. De vijftig leden vertegenwoordigen klassiek en eigentijds geïnspireerde keukens. En zowel fine dining als bistronomische restaurants uit heel het land. NorthSeaChefs kijkt voor het eerst even over de grens en verwelkomt Sergio Herman en Syrco Bakker als Zeeuwse chefs die actief zijn aan de Noordzee.

“We moeten leren eten wat de visser vangt.”

NorthSeaChefs breiden met Sergio Herman uit

Impact met steenbolk

Een tot voorheen nagenoeg onbekende smaakvolle vis als steenbolk is inmiddels via verkoop in restaurants en supermarkten ingeburgerd. Steenbolk wordt niet langer als ‘waardeloze’ bijvangst over boord gegooid maar vertegenwoordigt door zijn opmerkelijk gestegen populariteit een inkomen voor visser en verkoper. En de consument ontdekte een lekkere, lokale én prijsgunstige vis als alternatief voor overbeviste soorten of exotische kweekvis.

Steenbolk ¦ Curry – Andijvie – Witloof by Filip Claeys

NorthSeaChefs breiden met Sergio Herman uit

Succes van onderuit

De vangst van onze Noordzeevissers wordt dus beter gewaardeerd. Tegelijkertijd vergroot zo het bewustzijn bij het publiek rond het waarderen van minder bekende vissoorten uit onze Noordzee. Ook wij gaan graag aan de slag met deze minder bekende vissen uit onze Noordzee. Hier vind je al onze recepten en blogs over de NorthSeaChefs.

Overzicht nieuwe leden:

  • Sergio Herman – AIRrepublic, Pure-C, The Jane
  • Syrco Bakker – Pure-C
  • Pierre Résimont – L’Eau Vive
  • Thomas Troupin – La Menuiserie
  • Jeremy Girvan – GJCOOK
  • Clement Petit-Jean – La Grappe d’Or
  • Christophe Pauly – Le Coq au Champs
  • Bruno Timperman – Bruut
  • Willem Hiele – Willem Hiele
  • Marcello Balardin – OAK
  • Michael Yates – Sail&Anchor
  • Angelo Roseel – La Durée
  • Thijs Vervloet – Colette
  • Stijn De Vreese – Bernard & Benoit De Witte
  • Tom Van der Eecken – Gourmet Events
  • Christophe Snauwaert – Toi, moi et la Mer
  • Jo Lemmens – Restaurant U
  • Sean Uytterhaegen – KOXX
  • Luc Godon & Marc Greveling – PIVA
  • Sofie Gaytant – Sofie’s Choice
  • Edwin Van Goethem – ‘t Korennaer
  • Bart Gils – Signatuur

Schelvis – Vinaigrette karnemelk – Postelein – Venkel by Kris Kookt

Schelvis - Vinaigrette karnemelk - Postelein - Venkel

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *