Schelvis - Vinaigrette karnemelk - Postelein - Venkel
Recepten, Voorgerechten

Schelvis – Vinaigrette karnemelk – Postelein – Venkel

Print Friendly, PDF & Email

Eenvoud siert,

Gerechten die barsten van hun eenvoud zijn soms nog de lekkerste. Eenvoud siert of less is more is iets dat meer en meer terugkomt in de keuken. Dit gerecht met schelvis, saus op basis van karnemelk, olie van postelein en gebrande venkel kan werkelijk iedereen op tafel toveren. Ideaal voor de aankomende feestdagen.

Vinaigrette karnemelk,

Een glas karnemelk, daar maak je mij niet blij mee. Maar in dit gerecht lepelde ik het bord tot de laatste druppel leeg. Karnemelk is dan ook nog eens gezond, het bevat weinig vetten en calorieën en is een goede bron aan calcium en vitaminen. Het is de eerste keer dat ik ermee aan de slag ging in de keuken en dat werd hier ten huizen ‘Kris Kookt’ goed ontvangen.

Schelvis - Vinaigrette karnemelk - Postelein - Venkel

Nodig recept voor 4 personen


Olie van postelein,

  • 1 hand vol postelein
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

 

  1. Mix alle ingrediënten voor de olie van postelein fijn
  2. Giet deze door een fijne zeef
  3. Breng op smaak met peper en zout

Lauwe vinaigrette karnemelk

  • 1 dl karnemelk
  • 1 tl mosterd
  • 3 tl citroensap
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper en zout

 

  1. Pel de knoflook en snij deze fijn
  2. Meng alle ingrediënten, breng op smaak met peper en zout
  3. Warm de vinaigrette op tot aan het kookpunt
  4. Giet de lauwe vinaigrette door een fijne zeef

Schelvis, venkel en de afwerking

  • 240 g schenvis
  • 1 venkel
  • olijfolie / boter

 

  1. Snij de venkel in dunne plakjes
  2. Leg ze in een vuurvaste schaal, brand deze kort met een crème brûlée brander
  3. Besprenkel de venkel met een beetje olijfolie
  4. Snij de vis in porties, kruid met peper en zout
  5. Bak de vis gaar in een hete pan
  6. Serveer de gebakken schelvis met lauwe vinaigrette van karnemelk
  7. Druppel de olie van postelein over de saus
  8. Werk af met gebrande venkel en groen loof van de venkel

 

Tableware Dusk by Serax

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *