Eton Mess, een klassiek, voor oorsprong Brits dessert. Lekker en écht makkelijk om te maken. Mijn versie is een beetje “de luxe” versie, want we voegen hier nog een bolletje ijs of sorbet aan toe. Naar mijn smaak, maakt dat het dessert helemaal af. Je moet enkel maar kiezen welke van de twee varianten je gaat maken. Met frambozen en chocolade ijs of met rode bessen en frambozensorbet.
Rode bessen, meringue en frambozensorbet
Nodig
- Rode bessen
- room
- frambozensorbet
- meringue koekjes
- granola
Doen
- Klop de room op tot mayonaise dikte
- Doe een beetje room, enkele rode bessen en verkruimelde meringue in een glas
- Schep daarop een mooie bol frambozensorbet
- Verkruimel hierop enkele meringue koekjes
- Werk verder af met een lepel opgeklopte room, rode bessen, granola en een takje munt
- Geniet!
Frambozen, meringue en chocolade-ijs
Nodig:
- room
- hazelnoten
- chocoladeschilfers
- chocoladesaus
- Franklin Roomijs – Pure Belgian chocolate
- verse frambozen
- meringue koekjes
Doen:
- Klop de room op tot mayonaise dikte
- Doe een beetje room, enkele frambozen en verkruimelde meringue in een glas
- Schep daarop een mooie bol chocolade ijs
- Verkruimel hierop enkele meringue koekjes
- Werk verder af met een lepel opgeklopte room, frambozen, hazelnoten, chocoladesaus en chocoladeschilfers
- Geniet!
Welke zouden jullie kiezen?
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.