Eten Mess - Rode bessen of Chocolade?
Recepten, Zoetigheden

Eten Mess – Rode bessen of Chocolade?

Eton Mess, een klassiek, voor oorsprong Brits dessert. Lekker en écht makkelijk om te maken. Mijn versie is een beetje “de luxe” versie, want we voegen hier nog een bolletje ijs of sorbet aan toe. Naar mijn smaak, maakt dat het dessert helemaal af. Je moet enkel maar kiezen welke van de twee varianten je gaat maken. Met frambozen en chocolade ijs of met rode bessen en frambozensorbet.

Eten Mess - Rode bessen of Chocolade?

Rode bessen, meringue en frambozensorbet

Nodig

  • Rode bessen
  • room
  • frambozensorbet
  • meringue koekjes
  • granola

Doen

  • Klop de room op tot mayonaise dikte
  • Doe een beetje room, enkele rode bseen en verkruimelde meringue in een glas
  • Schep daarop een mooie bol frambozensorbet
  • Verkruimel hierop enkele meringue koekjes
  • Werk verder af met een lepel opgeklopte room, rode bessen, granola en een takje munt
  • Geniet!

Eton mess met chocolade-ijs

Frambozen, meringue en chocolade-ijs

Nodig:

  • room
  • hazelnoten
  • chocoladeschilfers
  • chocoladesaus
  • Franklin Roomijs – Pure Belgian chocolate
  • verse frambozen
  • meringue koekjes

Doen:

  • Klop de room op tot mayonaise dikte
  • Doe een beetje room, enkele frambozen en verkruimelde meringue in een glas
  • Schep daarop een mooie bol chocolade ijs
  • Verkruimel hierop enkele meringue koekjes
  • Werk verder af met een lepel opgeklopte room, frambozen, hazelnoten, chocoladesaus en chocoladeschilfers
  • Geniet!

Welke zouden jullie kiezen?


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *