Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Uit het boek ....

Bloemkoolcheeseburgers – Rachel Khoo’s kookschrift

Print Friendly, PDF & Email

Uit het boek: Rachel Khoo’s kookschrift

Hamburgers hebben de laatste jaren heel de wereld veroverd. Verschillende burgerrestaurants waar hamburgers, letterlijk, als warme broodjes over de toonbank gaan schieten overal uit de grond. Toch hou ik ook wel van een vegetarisch alternatief zoals bijvoorbeeld deze cheeseburger van bloemkool.

bloemkoolcheesburger

Recept voor 2 personen:

Nodig:

  • 200 g bloemkool roosjes
  • 140 g witte bonen uit blik (uitgelekt)
  • 85 g paneermeel
  • 140 g cheddar
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el hazelnoten, fijngehakt en geroosterd
  • peper en zout
  • 1 ei
  • sla, tomaten, …

Chutney van rode ui:

  • 1 rode ui, in fijne plakjes gesneden
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 1 el bruine bastardsuiker
  • (1 el rozijnen)
  • boter

Doen:

  1. Gaar de bloemkool roosjes tot ze beetgaar zijn, laat afkoelen
  2. Maak ondertussen de chutney van rode ui
  3. Stoof de rode ui 20 min tot deze zacht en plakkerig is
  4. Doe de azijn, rozijnen en suiker erbij. Laat nog 5 min zachtjes pruttelen
  5. Breng op smaak met peper en zout, zet apart en laat afkoelen
  6. Doe de witte bonen in een keukenmachine en puree, voeg de bloemkool toe. Pureer kort, er mag nog wat structuur van de bloemkool in zitten
  7. Schep het bonen-bloemkool mengsel in een ruime mengkom en voeg 1 el broodkruim, 80 g geraspte cheddar, de peterselie en de geroosterde hazelnoten toe.
  8. Meng goed en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  9. Klop het ei los in een diep bord
  10. Maak hamburgers van het bloemkool mengsel, bestrijk met ei en wentel ze door het broodkruim
  11. Bak de burgers 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn
  12. Leg een plakje cheddar op de burgers
  13. Serveer deze tussen een (pita)broodjes met sla, tomaat en de chutney van rode uit

Rachel Khoo’s kookschrift,
Kosmos Uitgevers
Prijs € 24,99
272 pagina’s

Rachel Khoo's kookschrift

Na Chez Rachel en Mijn Franse Keuken komt Rachel Khoo met Rachel Khoo’s kookschrift. In haar kookboek Chez Rachel kookte ze nog in het kleinste keukentje van Parijs, nu neemt Rachel Khoo je mee overheel de wereld. Ontdek in dit persoonlijke kookschrift Rachel Khoo’s favoriete recepten van haar wereldwijde culinaire reizen.

Meer dan 100 recepten mét de bekende Rachel-twist. Food creative Rachel Khoo’s unieke stijl is net zo heerlijk om naar te kijken als om te proeven. Haar grote passie is koken en daarmee het overbrengen van liefde voor creatief en eenvoudig eten. Met haar eerste tv-serie The Little Paris Kitchen was ze te zien bij RTL4, eerder schreef ze Chez Rachel en Mijn Franse Keuken waarvoor ze (inter)nationaal lovende recensies ontving.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *