Dranken & Cocktails

Roasted Cosi by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso

Donderdag 8 Oktober werd het startschot gegevens van 10 dagen Atelier Nespresso. Een uniek event waar topchefs, topsommeliers, gerenommeerde koffie- en milieuexperts en Nespresso hun know-how bundelen om koffie in de kijker te zetten. Rond 11 u starte ik met de workshop koffie cocktails door Ran Van Ongevalle van The Pharmacy. Ran zette een uitgebalanceerde cocktail neer die de geroosterde en kruidigere elementen van de koffie accentueert. Top !!
1

Roasted Cosi,

  • 40 ml Grand Cru COSI, ijskoud
  • 40 ml Mezcal Nuestra Soledad
  • 10 ml Cassiakaneelsiroop
  • 1 barlepel Pimento Dram
  • 1 barlepel citroensap

Doen:

  1. Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter
  2. Shake gedurende 30 seconden.
  3. Serveer de cockail in een cocktailglas
  4. Ran werkte deze cocktail af met een staafje zoethout dat werd ingespoten met geturfde whiskyRan

Ran koos voor deze Grand Cru vanwege het zachte karakter met graan en subtiele fruitige aroma’s. Dankzij de toevoeging van Mezcal, een alcohol vanuit Latijns-Amerika op basis van Agave, worden de geroosterde accenten van deze Arabica koffie versterkt.

5

Wist u dat bijna iedere Nespresso koffieboon van waar dan ook ter wereld via onze Belgische zeehavens komt?
De haven van Antwerpen staat wereldwijd bekend als één van de belangrijkste koffiehavens. 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *