Panna cotta van witte chocolade met mango
Recepten, Zoetigheden

Panna cotta van witte chocolade met mango

Print Friendly, PDF & Email

De feestdagen komen eraan. Dat vraagt dan ook om een feestelijk recept. Feestelijk en toch makkelijk om te maken. Zo kan alles voor dit dessert perfect op voorhand klaargezet worden. Ten huize Kris Kookt zijn we enorme fan van panna cotta. Daarom maken we deze zalige versie met witte chocolade met mango, framboos en granité van champagne.

Panna cotta van witte chocolade met mango, framboos en granité

Niets is feestelijker om bij het dessert nog een glaasje champagne in te schenken. Reden te meer dat wij dit dessert speciaal creëerden naast de Champagne Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé. Deze Champagne is harmonieus samengesteld uit 10% Chardonnay om het elegantie en finesse te geven, 45% pinot noir voor rondheid en structuur en 45% meunier voor fruitigheid en soepelheid.

Panna cotta

  • 200 ml room
  • 150 ml melk
  • 130 g witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine (1.66g/blaadje)
  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Warme de room en melk op tot aan het kookpunt
  • Zet het vuur uit
  • Breek de witte chocolade in stukjes.
  • Voeg de chocolade en blaadje gelatine toe aan de warme room en melk
  • Roer tot de chocolade is opgelost
  • Laat de room mengeling volledig afkoelen, maar nog niet opstijven
  • Verdeel de panna cotta in 4 glazen
  • Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koelkast

Mango – Framboos – Crumble

  • 1 mango
  • 125 g verse framboos
  • 4 natuurboterwafeltjes (krokant)
  • 4 takjes verse munt
  • Snij de mango in blokjes
  • Snij de frambozen doormidden
  • Hak de koekjes tot een crumble

Granité van champagne

  • 150 ml Champagne Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé
  • 1 el suiker
  • Doe de champagne en suiker in een plastic bakje, plaats dit in de diepvries
  • Roer dit elk half uur met een vork door elkaar
  • Na 3 á 4 uur is de granité klaar

Afwerking

  • Haal de glaasje met panna cotta uit de koelkast
  • Verdeel er een mangoblokjes en frambozen op
  • Strooi er de crumble van koekjes over
  • Werk af met een beetje granité van champagne en een takje munt
  • Schenk een glaasje Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé
  • Geniet

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *