Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van gemarineerde venkel met veldsla en walnoten

Een heerlijk verfrissend gerecht dat perfect kan geserveerd worden als hapje of voorgerecht. Ook al ben je geen liefhebber van venkel, dit gerecht gaat je verrassen door de verfrissende marinade en de combinatie met walnoten.

Hapje:
Bord: Serax – Pascale Naessens

Recept: voor 4 hapjes of 2 voorgerechten

Ingrediënten:

  • venkel
  • veldsla
  • walnoten
  • korianderzaad

marinade:

  • 1 cm geraspte gember
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 2 el gin

Werkwijze:

  1. Rooster de korianderzaadjes in een pan zonder vetstof, zet nadien apart
  2. Hak de walnoten grof en rooster deze ook in een pan zonder vetstof, zet apart
  3. Snij de venkel in dunnen plakjes en schik deze op bord
  4. Verdeel de marinade over de venkel
  5. Werk af met enkele blaadjes veldsla, loof van de venkel, walnoten en korianderzaad

venkel voorgerechtVoorgerecht: 
Bord: Serax – Pascale Naessens

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *