Zoetigheden

Frangipane met vijgen en tijm

Print Friendly, PDF & Email

Één van de lekkerste frangipane gebakjes die ik al probeerde. Het originele recept is afkomstig uit het Delhaize magazine. Hierbij een beetje aangepast.

Ingrediënten:

  • 50 g amandel schilfers
  • 250 g amandelpoeder
  • 50 g eetlepels bloem
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 g suiker
  • tijm
  • 1 vanillestokje
  • 3 vijgen

Werkwijze

  • Warm de oven op tot 180 graden
  • Leg de kruimeldeeg in de bakvorm, prik er enkele keren in met een vork en bak deze 10 minuten in de oven
  • Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 150 graden
  • Klop de boter en de suiker tot een bleke luchtige massa
  • Voeg er het amandelpoeder, de eieren, zaadjes van de vanillestok en de bloem aan toe
  • Giet het beslag op de taartvorm
  • Verwijder het steeltje en snij de vijgen in 6 stukjes
  • Verdeel de stukken vijg in het frangipane beslag
  • Strooi er enkele blaasjes tijm over
  • Verdeel er nog de amandelschilfers over
  • Bak de taart gedurende 1 uur in de oven

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *