Zoetigheden

Frangipane met vijgen en tijm

Één van de lekkerste frangipane gebakjes die ik al probeerde. Het originele recept is afkomstig uit het Delhaize magazine. Hierbij een beetje aangepast.

Ingrediënten:

  • 50 g amandel schilfers
  • 250 g amandelpoeder
  • 50 g eetlepels bloem
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 g suiker
  • tijm
  • 1 vanillestokje
  • 3 vijgen

Werkwijze:
  1. Warm de oven op tot 180 graden
  2. Leg de kruimeldeeg in de bakvorm, prik er enkele keren in met een vork en bak deze 10 minuten in de oven
  3. Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 150 graden
  4. Klop de boter en de suiker tot een bleke luchtige massa
  5. Voeg er het amandelpoeder, de eieren, zaadjes van de vanillestok en de bloem aan toe
  6. Giet het beslag op de taartvorm
  7. Verwijder het steeltje en snij de vijgen in 6 stukjes
  8. Verdeel de stukken vijg in het frangipane beslag
  9. Strooi er enkele blaasjes tijm over
  10. Verdeel er nog de amandelschilfers over
  11. Bak de taart gedurende 1 uur in de oven
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *