Één van de lekkerste frangipane gebakjes die ik al probeerde. Het originele recept is afkomstig uit het Delhaize magazine. Hierbij een beetje aangepast.
Ingrediënten:
- 50 g amandel schilfers
- 250 g amandelpoeder
- 50 g eetlepels bloem
- 250 g boter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 1 rol kruimeldeeg
- 250 g suiker
- tijm
- 1 vanillestokje
- 3 vijgen
Werkwijze
- Warm de oven op tot 180 graden
- Leg de kruimeldeeg in de bakvorm, prik er enkele keren in met een vork en bak deze 10 minuten in de oven
- Verlaag nu de temperatuur van de oven naar 150 graden
- Klop de boter en de suiker tot een bleke luchtige massa
- Voeg er het amandelpoeder, de eieren, zaadjes van de vanillestok en de bloem aan toe
- Giet het beslag op de taartvorm
- Verwijder het steeltje en snij de vijgen in 6 stukjes
- Verdeel de stukken vijg in het frangipane beslag
- Strooi er enkele blaasjes tijm over
- Verdeel er nog de amandelschilfers over
- Bak de taart gedurende 1 uur in de oven