Scampi in't groen met prei en tuinkruiden
Hoofdgerechten, Recepten, Voorgerechten

Scampi in’t groen met prei en tuinkruiden

Scampi in’t groen

Terwijl we deze scampi in’t groen aan het eten waren hadden we de discussie onder welke categorie we dit recept zouden indelen. Als voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht. We laten deze keuze dan ook volledig aan jullie. De verhouding in dit recept is voor 4 voorgerechten of 2 hoofdgerechten. Wij aten er een stukje brood bij, maar evengoed kan je hier rijst of gebakken gnocchi bij serveren. 

Nodig voor 2 personen

  • 1/2 kg scampi
  • 1 prei
  • 200 ml room
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte wijn

Groene kruiden saus

  • 50 g spinazie
  • 50 g kervel
  • 50 g tuinkruiden (munt, zuring, marjolein, basilicum, bieslook, dragon, …)

Doen:

  • Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes. Spoel de verse spinazie in ruim water
  • Leg de zuring, basilicum en de marjolein opzij. Doe de spinazie en alle andere overgebleven kruiden in het kokende water. Laat het groen erin liggen tot het water opnieuw begint te borrelen.
  • Verfris nu de groene kruiden in een ijsbad, laat nadien goed uitlekken
  • Voeg er nu de zuring, basilicum en de marjolein terug aan toe
  • Mix de kruiden fijn met 50 ml room fijn. Zet even apart
  • Pel en kuis de scampi.
  • Spoel de prei, snij deze in halve ringen
  • Snipper de sjalot fijn, plet of rasp de look
  • Smelt in een ruime lage kookpot een klontje
  • Bak de scampi kort aan in een hete pan, kruid deze met peper en zout
  • Haal de scampi terug uit de pan, zet even apart
  • Stoof nu in dezelfde pan de sjalot en look aan
  • Voeg de prei toe, laat deze beetgaar bakken
  • Blus de pan met het glas witte wijn, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg de room, het bouillonblokje en de gemixte kruiden toe
  • Breng dit aan de kook, kruid eventueel met peper en zout
  • Voeg nu de scampi terug toe
  • Laat het geheel nog even zacht pruttelen
  • Serveer de scampi in’t groen met brood, rijst of gnocchi
Scampi in't groen met prei en tuinkruiden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *