Ceviche van zeebaars met mango en avocado
Recepten, Voorgerechten

Ceviche van zeebaars met mango en avocado

Ceviche van zeebaars

Ceviche van zeebaars met mango en avocado is een fris en licht gerecht dat perfect past bij zonnige dagen. De zachte textuur van de verse zeebaars wordt prachtig aangevuld door de zoete smaak van mango en de romigheid van avocado. Dit kleurrijke gerecht is eenvoudig te maken en biedt een explosie van smaken in elke hap.

Voor dit recept bestelden we zeebaars bij onze partner ‘The Meatlovers’. Ze staan niet enkele bekend om hun topkwaliteit aan vlees. Maar hebben ook een mooie selectie vis en gamba’s. Makkelijk en snel aan huis geleverd. Zalig toch!

Ceviche:

  • 440 g zeebaars – The Meatlovers
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • koriander
  • tijgermelk

Doen:

  • Maak eerst de tijgermelk zoals het recept hieronder
  • Snij de mango en avocado in stukjes van 2 cm
  • Snij de rode ui in fijne halve ringen
  • Verwijder de vel en graten van de zeebaars
  • Snij de zeebaars in stukken van 2 cm
  • Overgiet de zeebaars met de tijgermelk, laat dit 10 minuten marineren
  • Meng de gemarineerde vis samen met de groenten
  • Verdeel deze op de borden
  • Werk af met enkele blaadjes verse koriander
  • Lepel er naar eigen smaak nog een beetje tijgermelk rond
  • Kruid met grof zeezout en een draai van de pepermolen

Tijgermelk

  • 100 ml limoensap
  • 5 g gember
  • 1/4 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 10 takjes verse koriander
  • 1/2 tl zout
  • 40 g selder
  • 1/2 sjalot
  • 1/2 el suiker

Doen

  • Mix alle ingrediënten voor de tijgermelk fijn
  • Giet deze door een fijne zeef
  • Bewaar de tijgermelk tot gebruik in de koelkast

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *