Barbecue, Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Gegrild naanbrood met prosciutto op de Weber barbecue

Weber Master Touch GBS

Deze zomer kreeg mijn kleine Weber barbecue een grote broer erbij. Sinds kort staat ook deze Weber Master Touch te schitteren in onze tuin. Het ‘Gourmet BBQ System’ van de Weber Master Touch 57 cm maakt het mogelijk om wokgerechten, pizza’s en zelfs poffertjes klaar te maken. De houtskoolbarbecue is voorzien van een speciaal rooster met een uitneembaar middenstuk. Hierdoor vervang je de verschillende inzetstukken zoals een poffertjespan, pizzasteen of gietijzeren grill van de GBS-serie gemakkelijk en verras je jezelf iedere keer weer met nieuwe creaties.

Naanbrood met pesto, prosciutto, nectarine en mozzarella

Zo ga ik binnenkort aan de slag met de pizzasteen van Weber. Maar eerst kwam dit zomers gegrilde naanbrood op tafel, heerlijk verrassend. De ingrediënten lijken misschien voor een rare combinatie te zorgen, maar de nectarine zorgt hier voor de zomerse touch. Voor dit recept gebruikte ik de gewone barbecue rooster.

Nodig:

Naanbrood:

  • 250 g bloem
  • 150 g lauw water
  • 1/2 zakje droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 takje tijm
  • Meng de gist met het lauwe water.
  • Stort de bloem uit op het werkblad, maak een kuiltje in het midden. Voeg tijm en zout toe.
  • Giet het lauw water in het kuiltje. Kneed enkele minuten tot een stevig elastisch deeg.
  • Maak een bolletje van het deeg en laat het een half uur rijzen onder een vel plastiek folie.
  • Verdeel het gerezen deeg in drie kleinere porties.
  • Strooi wat bloem over het werkblad, zodat het deeg niet te hard kleeft. Rol de stukken zo dun mogelijk uit.
  • Warm de barbecue op tot 200 graden
  • Leg het naanbrood op de barbecue (indirecte warmte) sluit het deksel
  • Laat dit gedurende 10 minuten bakken, draai halverwege om
  • Grill het brood na deze 10 minuten kort boven de hete briketten

Topping:

  • pesto
  • prosciutto
  • nectarine
  • mozzarella
  • Besmeer het naanbrood met pesto
  • Beleg met plakjes prosciutto, nectarine en mozzarella
  • Leg het brood terug op de barbecue (indirecte warmte), sluit het deksel
  • Bak gedurende 10 minuten op 200 graden
  • Haal het gegrilde naanbrood van de barbecue, snij deze in punten en geniet van dit zomerse aperitief
  • Werk eventueel af met verse oregano, basilicum of rucola

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *