Snelle pasta met scampi, doperwten en feta
Hoofdgerechten, Recepten

Snelle pasta met scampi, doperwten en feta

Print Friendly, PDF & Email

“One pot wonder” recepten zijn helemaal in tegenwoordig. Ook wij maken hier een eigen recept met pasta, doperwten, kerstomaat, scampi en feta. Een heerlijk doordeweeks recept dat al na 10 minuten op tafel staat. We gingen hiervoor wel aan de slag met de Eazy pasta van Soubry. Deze pasta hoef je niet te koken. Je voegt de pasta en een beetje water toe aan de kookpot. Enkele minuten later is je “one pot wonder” klaar. Op onze Instagram pagina vind je een duidelijke reel over dit recept.

Nodig voor 2 personen

  • 20 scampi
  • 250 g Eazy pasta van Soubry
  • 150 g doperwten
  • 250 g kerstomaat
  • 250 g feta
  • verse oregano
  • 1 groenten bouillonblokje

Doen

  • Pel en kuis de scampi
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot. Wij gebruiken hier de nieuwe Chef’s Pan van Le Creuset. Deze pan leent zich perfect tot deze One-pot-wonder met z’n anti-aanbaklaag.
  • Bak de scampi kort aan. Kruid deze met peper en zout. Haal de scampi terug uit de pan
  • Snij de kerstomaten doormidden
  • Voeg de kerstomaten en de doperwten toe aan de kookpot
  • Stoof deze kort aan
  • Voeg de pasta en het water (zoals op de verpakking staat) toe
  • Breng het geheel aan de kook. Voeg het groenten bouillonblokje toe
  • Roer af en toe tot het water helemaal is verdampt
  • Voeg opnieuw de scampi toe
  • Breng het geheel eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Werk af met verkruimelde feta en verse oregano
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Soubry


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *