Limoncello, de verfrissende citroenlikeur uit Zuid-Italië kennen we natuurlijk allemaal als ijskoud digestief. Maar probeer voor de verandering deze rabarbercello. Inderdaad homemade met de meenst frisse groente van ons land…
- 500 gr rabarber
- 200 gr suiker
- 1 fles wodke (70cl, met min 40% alc.)
Werkwijze:
- Was de rabarber en snij hem in hele fijne plakjes (niet schillen)
- Meng de suiker en de rabarber
- Schenk er de wodka over
- Laat dit 3-4 weken staan in een afgesloten pot op een donkere plek, schud dit elke dag
- Filter dit na 3-4 weken
- Puree de overgebleven rabarber
- Doe de puree in een zeef
- Laat een beetje vocht uit de rabarberpuree bij het wodkamengsel druppelen tot het niet meer helder is
- Gooi de rest van de rabarberpuree weg
- Giet de roze rabarbercello in schone flessen en laat 3-6 maanden op smaak komen
- Na de 3-6 maanden moet je hem 2 keer filteren door een koffiefilter
- Serveer hem ijskoud
Je geduld wordt beloond !!
Beste Kris, dit lijkt me een zeer interessant en uniek recept. In de tuin heb ik 2 grote rabarberplanten, en zal het uitproberen. Alleen jammer dat er op het resultaat zo’n 6 maanden moet gewacht worden. Ik laat je de uitkomst weten.
Groetjes, Elise.
Succes !!