Dranken & Cocktails

Rabarbercello

Print Friendly, PDF & Email

Limoncello, de verfrissende citroenlikeur uit Zuid-Italië kennen we natuurlijk allemaal als ijskoud digestief. Maar probeer voor de verandering deze rabarbercello. Inderdaad homemade met de meenst frisse groente van ons land…

Ingrediënten:

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr suiker
  • 1 fles wodke (70cl, met min 40% alc.)

Werkwijze:

  • Was de rabarber en snij hem in hele fijne plakjes (niet schillen)
  • Meng de suiker en de rabarber
  • Schenk er de wodka over
  • Laat dit 3-4 weken staan in een afgesloten pot op een donkere plek, schud dit elke dag
  • Filter dit na 3-4 weken
  • Puree de overgebleven rabarber
  • Doe de puree in een zeef
  • Laat een beetje vocht uit de rabarberpuree bij het wodkamengsel druppelen tot het niet meer helder is
  • Gooi de rest van de rabarberpuree weg
  • Giet de roze rabarbercello in schone flessen en laat 3-6 maanden op smaak komen
  • Na de 3-6 maanden moet je hem 2 keer filteren door een koffiefilter
  • Serveer hem ijskoud

Je geduld wordt beloond !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Elise Peeters zegt:

    Beste Kris, dit lijkt me een zeer interessant en uniek recept. In de tuin heb ik 2 grote rabarberplanten, en zal het uitproberen. Alleen jammer dat er op het resultaat zo’n 6 maanden moet gewacht worden. Ik laat je de uitkomst weten.
    Groetjes, Elise.

    1. kris zegt:

      Succes !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *