Restaurant belevingen

Restaurant De Godevaart – Antwerpen – Menu Gourmand

Print Friendly, PDF & Email

De Godevaart

In mei 2018 nam Jeremie Landweer restaurant De Godevaart in de historische binnenstad van Antwerpen over. Sindsdien is er heel wat veranderd. Er is een nieuwe chef, een nieuwe parking, een nieuw concept en een nieuwe menu gourmand. 

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Jeremie Landweer

Horecaondernemer Jeremie Landweer is geen onbekende in Antwerpen. Zo deed hij jarenlang het Antwerpse monument De Kleine Zavel herleven en lanceerde hij evenementenboot DKZ sur l’O. Verder is hij in binnen – en buitenland bezig met verschillende foodprojecten.

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Een nieuwe wind

“We willen een eigentijdse, toegankelijke keuken brengen”, zegt Jeremie Landweer. “Geen microkeuken met espumas en dergelijke, maar een innoverende, seizoensgebonden keuken.” Hiervoor werd chef Jeroen Rikkels aangetrokken. Hij deed ervaring op bij verschillende toprestaurants waaronder Brasserie Bru By Suzy te Schilde onder leiding van Wout Bru**. 

Menu Gourmand

De laatste nieuwkomer is deze ‘Menu Gourmand”. Een drie-gangen keuzemenu voor 37 euro. Hier is telkens de keuze tussen vlees en vis. Verder is de menu uit te breiden met een suggestie tussengerecht en een bordje kaas. 

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Top binnentuin

Met het warme weer hadden we het geluk te kunnen lunchen in de prachtige binnentuin van restaurant De Godevaart. Op maar 250 meter van de Meir, de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen kom je hier terecht in een oase van rust. Allereerst genoten we van een heerlijk glas champagne waarbij smaakvolle twee amuses werden geserveerd.

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Dip van kikkererwt en tuinbonen met granaatappel

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Huisgemarineerde zalm met chutney van mango

De Godevaart - Antwerpen - Menu Gourmand

Vitello Tonnato: Kalfsfilet – tonijn – kapper – olijf

Vitello Tonnato: Kalfsfilet - tonijn - kapper - olijf

Gelakt buikspek – Sint Jacobsvrucht – Spinazie

Gelakt buikspek - Sint Jacobsvrucht - spinazie

Parelhoen – lente ui – wortel – dragon

Parelhoen - lente ui - wortel - dragon

Chaud froid van gezouten karamel en chocolade

Bij de koffie

Bij de koffie

Van een heerlijke vitello tonnato tot een klassiek samenspel van coquille en buikspek. En van een heerlijk sappig stuk traag gegaarde parelhoen tot het fabuleuze chaud froid dessert met karamel ijs en warme chocolademousse. Met deze menu serveren ze bij De Godevaart een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. Het was genieten!

Praktisch:

De Godevaart ¦ Sint-Katelijnevest 23 ¦ 2000 Antwerpen
+32 (0)3 231 89 94 ¦ Website ¦ Facebook ¦ Instagram 


Kriskookt.be werd uitgenodigd om het restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *