Wrap met Mexicaans varkensvlees
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Wrap met Mexicaans varkensvlees

Een originele wrap met heerlijk mals en pikant varkensvlees dat gemarineerd is in sinaasappelsap, harissa en oregano. Eigenlijk is dit een beetje de snelle en eenvoudige manier van pulled porc.

Recept voor 2 personen:

  • 450 gr varkenshaasje
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode ui
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 4 tortillia wraps

Voor de marinade

  • sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 tl oregano
  • snuifje komijn
  • 1 tl azijn
  • 10 gr harissa
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar
  • Prik het vlees verschillende keren in met een mes zodat het goed kan marineren
  • Kruid het vlees met peper en zout
  • Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
  • Leg het vlees hierin en vouw de folie een beetje naar binnen
  • Giet de marinade over het vlees
  • Hak de ui grof en strooi deze er over
  • Vouw de folie dicht zodat er een pakket onstaat, plooi de randen goed dicht zodat er geen lucht ontsnapt
  • Bak het vlees 1 uur in de oven
  • Snij ondertussen de rode ui fijn en snij de sla in reepjes
  • Haal het vlees uit de oven en laat het 20 minuten rusten
  • Giet de Marinade/braadvocht in een potje
  • Snijd het vlees in plakken van 1 cm en snipper het met je vingers verder fijn
  • Doet de fijne stukjes vlees terug in de ovenschotel en verdeel hierover het braadvocht
  • Warm de wraps op
  • Serveer de wraps met het Mexicaans varkensvlees, rode ui en een beetje sla

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *