Ceviche van zeebaars
Er staat al een recept met ceviche van zeebaars op de blog. Maar eerlijk is eerlijk, daar steekt wel wat meer werk in. In dat recept maken we zelf tijgermelk om de zeebaars kort in te garen. Het resultaat is dan ook wel fantastisch natuurlijk. In dit recept houden we het makkelijker en maken we een mengeling van limoensap, honing en olijfolie. Verder serveren we deze ceviche met appel, komkommer en rode ui. Voor de afwerking gebruiken we verse kruiden uit de tuin. In het glas schenken we daarbij een heerlijke Rueda.
Nodig voor 4 personen – Voorgerecht
- 150 g verse zeebaars
- 1 appel
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1/2 dl rodewijnazijn
- 2 el honing
- 1 limoen
- schijfje gember
- (stokbrood)
Doen
- Breng de rodewijnazijn aan de kook met 1 el honing, zeste van 1 limoen en een schijfje gember
- Zeef de vloeistof, laat deze afkoelen
- Snij 1/2 rode ui in halve ringen, leg deze 30 minuten in de marinade
- Snij de zeebaars in dunne plakjes
- Meng de plakjes zeebaars met sap van 1 limoen, 1 el honing en 1 el olijfolie.
- Breng de ceviche op smaak met peper en zout
- Snij de appel, komkommer en halve rode ui in fijne blokjes
- Breng deze mengeling op smaak met olijfolie, peper en zout
- Schik de appel/komkommer mengeling op de borden met behulp van een dresseerring
- Leg daarop plakjes ceviche van zeebaars
- Werk af met verse groene kruiden en gemarineerde rode ui
- Werk het bord af met druppels olijfolie en marinade van de rode ui
- Serveer met een stukje gegrild stokbrood
- Schenk een fris glaasje Rueda in
- Geniet
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.