Recepten, Soepen

Pompoensoep met geitenkaas en zwartewoudham

Pompoensoep is een heerlijke soep voor in de winter. De geitenkaas maakt het romiger en met de zwarte woud ham als  afwerking is de soep helemaal compleet.

Recept voor 2 liter soep

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoen
  • 100 gr geitenkaas
  • 6 sneetjes zwartewoudham
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 steel selder
  • 1 teentje look
  • 1 l water + 2 kippenbouillonblokjes
  • een scheut olijfolie/klontje boter
  • (100 ml room)

Werkwijze:

  • Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
  • Pel de look.
  • Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
  • Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
  • Laat alles enkele minuten stoven en voeg er vervolgens het water en de bouillonblokjes bij.
  • Laat alles een uurtje rustig sudderen.
  • Voeg de geitenkaas toe.
  • Mix de soep goed fijn en zeef ze.
  • Als je ze niet romig genoeg vind kan je er nog een beetje room aan toe voegen.
  • Snij de zwartewoudham in fijne reepjes.
  • Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham in.

Dit recept komt van Jeroen Meus (Dagelijkse kost)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.