Recepten, Soepen

Pompoensoep met geitenkaas en zwartewoudham

Print Friendly, PDF & Email

Pompoensoep is een heerlijke soep voor in de winter. De geitenkaas maakt het romiger en met de zwarte woud ham als  afwerking is de soep helemaal compleet.

Recept voor 2 liter soep

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoen
  • 100 gr geitenkaas
  • 6 sneetjes zwartewoudham
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 steel selder
  • 1 teentje look
  • 1 l water + 2 kippenbouillonblokjes
  • een scheut olijfolie/klontje boter
  • (100 ml room)

Werkwijze:

  • Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
  • Pel de look.
  • Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
  • Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
  • Laat alles enkele minuten stoven en voeg er vervolgens het water en de bouillonblokjes bij.
  • Laat alles een uurtje rustig sudderen.
  • Voeg de geitenkaas toe.
  • Mix de soep goed fijn en zeef ze.
  • Als je ze niet romig genoeg vind kan je er nog een beetje room aan toe voegen.
  • Snij de zwartewoudham in fijne reepjes.
  • Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham in.

Dit recept komt van Jeroen Meus (Dagelijkse kost)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *