Pompoensoep is een heerlijke soep voor in de winter. De geitenkaas maakt het romiger en met de zwarte woud ham als afwerking is de soep helemaal compleet.
Ingrediënten:
- 1 kg pompoen
- 100 gr geitenkaas
- 6 sneetjes zwartewoudham
- 2 uien
- 2 wortels
- 1 steel selder
- 1 teentje look
- 1 l water + 2 kippenbouillonblokjes
- een scheut olijfolie/klontje boter
- (100 ml room)
Werkwijze:
- Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
- Pel de look.
- Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
- Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
- Laat alles enkele minuten stoven en voeg er vervolgens het water en de bouillonblokjes bij.
- Laat alles een uurtje rustig sudderen.
- Voeg de geitenkaas toe.
- Mix de soep goed fijn en zeef ze.
- Als je ze niet romig genoeg vind kan je er nog een beetje room aan toe voegen.
- Snij de zwartewoudham in fijne reepjes.
- Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham in.
Dit recept komt van Jeroen Meus (Dagelijkse kost)