My Spirelli van Domo
Domo heeft pas een nieuwe kitchen hero op de markt gebracht, “My Spirelli”. Dit is de eerste elektrische spiraalsnijder op de Belgische markt. Van aardpeer, courgette tot zoete aardappel, My Spirelli van Domo tovert ze moeiteloos om tot spaghetti, tagliatelle of cappellini. Zo maak je van de meeste groente- en harde fruitsoorten eenvoudig een gezonde toevoeging voor allerlei gerechten en salades, of een vervanger van de traditionele, koolhydraatrijke pasta. Ideaal ook om kinderen op een leuke en smakelijke manier meer groenten te laten eten.
Recept: Twee originele salades met komkommer en wortel
Een handmodel van de spiraalsnijder werd hier al regelmatig gebruikt. De ragout van Pascalle Naessens of deze lamsballetjes met pasta pesto van courgetteslierten komen hier regelmatig op tafel. Toch gebruikte ik dit handmodel enkel voor slieren van courgette van te maken. Ik heb eens een wortel geprobeerd, maar dat was niet zo een succes.
My Spirelli van Domo gebruikte ik voor een salade van komkommer en wortel voor bij de barbecue. Met deze twee basis ingrediënten maakte ik twee verschillende salades. Eentje met feta, pijnboompitten en oregano en een Oosterse versie met gember, koriander en sesamzaadjes.
Wortel komkommer salade met feta en pijnboompitten:
Nodig:
- 1/2 komkommer
- 2 dikke wortels
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 100 g feta
- verse oregano
- 1 el olijfolie
- 2 tl limoensap
- peper en zout
- 1 tl honing
Doen:
- Draai de komkommer en wortel door de My Spirelli
- Maak een dressing van olijfolie, limoensap en honing
- Meng de dressing onder de groenteslierten
- Breng goed op smaak met peper en zout
- Verkruimel de feta over de slierten
- Werk af met pijnboompitten en oregano
Oosterse wortel komkommer salade met gember en koriander
Nodig:
- 1/2 komkommer
- 2 dikke wortels
- 1 el olijfolie
- 2 tl limoensap
- peper en zout
- 1 tl honing
- 2 tl rijstazijn
- 1 tl geraspte gember
- koriander
- rode peper
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Doen:
- Draai de komkommer en wortel door de My Spirelli
- Maak een dressing van olijfolie, limoensap, honing, rijstazijn, gember en de helft van de koriander
- Meng de dressing onder de groenteslierten
- Werk af met ringen rode peper, sesamzaadjes en blaadjes koriander