Blog, Events, Restaurant belevingen

Shoppen in Antwerpen, met een culinair randje

Print Friendly, PDF & Email

Of ik een namiddagje mee wilden gaan shoppen in Antwerpen? Tja waarom niet. We hadden geluk dat het weer ons goed gezind was. Ik moet zeggen dat zo een dagje Antwerpen, met lekker weer echt wel gezellig is. Maar tijdens het shoppen hou ikzelf wel eens van een gezellig terrasje. Als dit dan kan met een culinair randje, dan ben ik helemaal content.

20160716_161619

Foodtruck by Graanmarkt 13

Zo kom je aan de Wapper de eerste terrasjes tegen. Een gezellige drukte, maar wij liepen nog een stukje door tot één van de gezelligste pleintjes van Antwerpen “Graanmarkt”. Centraal op dit plein vinden we de foodtruck van het welbekende restaurant Graanmarkt 13. Zo kreeg deze dag shoppen een eerste culinaire tussenstop. We genieten van een heerlijke hot dog met venkel en rucola, ik koos voor een smaakvolle caesar salad met witte kool en gekonfijte citroen.

Graanmarkt

Gastro Bar Antwerpen

We shoppen nog een beetje verder en wandelen langs de gezellige Hoogstraat tot aan de Sint-Jansvliet. Hier net om de hoek aan de Plantinkaai 12 vinden we een nieuwe hotspot: GastroBar Antwerpen. Initiatiefnemers zijn Dave Alpaerts en Sanchez Padrino. Sanchez is een gekende barman én barista van onder meer Soho, Cargo, Felix en bij Wout Bru, Dave Alpaerts is oprichter van de bekende discotheek Club Noxx aan het Straatsburgdok. Deze twee horeca ondernemers gingen een samenwerking aan met restaurant De Kleine Zavel.

DSCN9738

Zo staat de Kleine Zavel in voor de gerechten en zorgt samen met partners Hendrik en Kamiel Buysse voor enkele cocktailpairings. Het is nu haast zeker dat GastroBar Antwerpen een trendy hotspot in Antwerpen zal worden. Wij proefde enkele cocktails en bijpassende gerechten waarvan de watermeloengazpacho met koriander en een espuma van gepekelde gember onze absolute favoriet was.

IMG_20160716_195620

Op de foto:
Gin Sour : Gin – Oolong – Sinaas
Sushi van zalm / gel van gin & tonic / zoetzure komkommer / wasabi
Ceviche van makreel / avocado / pompelmoes / komkommer / sucrine

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *