Dit is een heerlijke vegetarische spaghetti met tofu, zonnebloempitten en pijnboompitten. Zelfs niet vegetariërs zullen er van deze schotel smullen.
Ingrediënten:
- 1 el pijnboompitten
- 1 el zonnebloempitten
- 20 gr sesamzaden
- 1/2 el rietsuiker
- 2 x 2 el sojasaus
- 1 kl mirin (Japanse gezoete rijstwijn)
- 300 gr volkoren spaghetti
- 300 gr tofu blokjes, (alpro soya)
- 5 lente uitjes
- 2 el sesamolie (indien voorradig)
- koriander (naar eigen smaak)
Werkwijze:
- Snij de lente uitjes in in fijne stukjes van het wit tot halverwege het groen
- Bak de blokjes tofu aan in olijfolie met een beetje sesam olie en kruid met peper en 2 el sojasaus
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Meng de tofu blokjes onder te pasta
- Rooster in dezelfde pan de pijnboompitten en zonnebloempitten tot ze goudbruin zien
- Voeg de sesamzaadjes toe en rooster nog 1 minuut
- Voeg de suiker, 2 el sojasaus en de mirin toe
- Als dit pruttelt giet je dit over de pasta en kan je alles goed mengen
- Dit gerecht kan je afwerken met enkele takjes koriander